Alles over de .tel-domeinnaam bij Yourhosting

Een minder bekende maar populaire domeinnaam extensie is .tel. Je kunt deze registreren bij Yourhosting. We vertellen er in dit artikel meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Een .tel-domeinnaam is bedoeld om persoonlijke of zakelijke contactinformatie in op te slaan. Je kunt deze daarna beschikbaar maken voor bezoekers.

Website hosting

Je kunt op je .tel-domeinnaam geen website hosten zoals bij de meeste domeinnamen. De extensie is speciaal bedoeld om contactinformatie op een uniforme manier weer te gegeven. Jouw website is onderdeel van je contactinformatie; dus een link naar je site kun je wel opslaan in op de .tel-domeinnaam.

Contactinformatie aanpassen

Als je een .tel-domeinnaam hebt geregistreerd ontvang je via mail persoonlijke inloggegevens voor het Telhosting platform. Je kunt hier jouw contactgegevens toevoegen, bewerken of verwijderen. Je krijgt toegang tot dit platform met de DNS-service dat je afneemt bij je domeinnaam.

Doelgroep

Deze nieuwe domein extensie is beschikbaar voor iedereen. Er worden applicaties ontwikkeld (voor bijvoorbeeld Voip, iPhone en Outlook) die het mogelijk maken om via .tel-domeinnamen contact met elkaar op te nemen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een .tel-domeinnaam registreren.

Privacy

Privacy is erg belangrijk. Je kunt altijd informatie afschermen en deze alleen zichtbaar maken voor contactpersonen die je toestemming hebt gegeven. Het platform voldoet aan de eisen voor privacywetgeving.

DNS

Om de inhoud van je .tel-domeinnaam te beheren heb je beheer over de DNS nodig. Je beheert je .tel-domeinnaam via een speciaal systeem dat is ontwikkeld door Telnic (de leverancier van .tel-domeinnamen). Dit geldt ook als je al een hostingpakket hebt. Je kunt je .tel-domeinnaam namelijk niet toevoegen aan je hostingpakket. Om je .tel-domeinnaam te beheren neem je een aparte DNS-service af. Alleen een hostingpakket is dus niet voldoende.