Een domeinnaam verhuizen zonder downtime bij Yourhosting

Lukt het niet om je website zelf te verhuizen? Dan kun je ook gebruikmaken van onze Webmasterservice.

Als je een domeinnaam verhuist, wil je natuurlijk dat alles blijft werken. Yourhosting regelt de verhuizing van je domeinnaam voor je. Je website, e-mail en eventuele overige onderdelen verhuis je zelf. We geven je daarbij graag een paar tips. Gebruik onderstaand stappenplan om volledig online te blijven tijdens je verhuizing.

Inhoudsopgave

1. Verdiep je in de verhuisprocedure

Voor elke domeinnaamextensie bestaat een verhuisprocedure. Stel voor jezelf vast welke extensies je wilt verhuizen en verdiep je in de verhuisprocedure daarvan. Er bestaan diverse procedures voor domeinnaamverhuizingen en ze zijn allemaal net even anders. In veel gevallen heb je een verhuiscode nodig. Voorkom verrassingen door van tevoren goed op de hoogte te zijn. Meer over verhuisprocedures per type lees je op de supportpagina 'verhuiscodes per type extensie'.

2. Bepaal of er sprake is van een overdracht

Wil je de domeinnaam overzetten op een andere naam, dan betaal je voor een overdracht bij de registry. Hiervoor betaal je overdrachtskosten. Je gaat akkoord met deze kosten voor de overdracht wordt afgerond.

3. Maak een back-up van je website

Maak voordat je de overeenkomst met je huidige provider beëindigt een back-up van je website (en eventuele database). Je bent dan in het bezit van de meest recente versie van je website. Maak ook een back-up van belangrijke e-mailberichten.

4. Bestel je domeinnaam

Bestel je domeinnaam en eventuele gewenste dienst via onze shop. Let op: je vraagt pas na deze stap je verhuiscode aan bij je huidige provider en geeft die nu dus nog niet door. Ben je nog geen klant, dan ontvang je binnen een uur na je bestelling de inloggegevens voor je klantomgeving bij Yourhosting. Ben je al klant en heb je een hostingpakket? Voeg dan je domeinnaam toe aan je pakket.

5. Vraag je verhuiscode aan

Heb je een verhuiscode nodig, vraag die dan nu aan bij je huidige provider. Hij is verplicht je deze code meteen te verstrekken. Let op: zeg je diensten nog niet op! Vermeld duidelijk dat je je domeinnaam wilt verhuizen, en nog niet wilt opzeggen. Vraag je provider ook om een eventuele registrar lock te verwijderen.

6. Zet je bestanden en instellingen klaar

Log in op je klantomgeving bij Yourhosting en upload de websitebestanden (en eventuele database) van je back-up via de Hostingmanager. Stel ook je e-mailvoorkeuren en -adressen in. Je zorgt zo dat je bestanden (en bijbehorende instellingen) zowel op de oude als de nieuwe locatie staan.

7. Test je website op onze server

In de Hostingmanager controleer je of de website naar behoren werkt. Dit doe je bij ‘Websites & domeinnamen’. Klik daar op ‘Voorbeeld’ om je website te bekijken.

8. Geef je verhuiscode door

Geef je verhuiscode door via je klantomgeving bij Yourhosting. Heb je geen verhuiscode nodig? Volg dan de aanwijzingen in de bevestigingsmail van de registry. Wij zetten je verhuizing direct in gang.

9. Wacht een week

Een .nl-domeinnaam kan al binnen een uur verhuisd zijn. Voor een .com-domeinnaam duurt dat 3 tot 5 dagen. Het duurt daarna nog zo’n 24 tot 48 uur voordat alle internetproviders hun DNS hebben ververst.

Je ontvangt je e-mail tijdelijk via beide providers en je websitebezoekers komen verdeeld over beide locaties binnen. Heb je een shop of forum, stel dan een meta-refresh in bij je oude provider om te voorkomen dat dynamische content over beide locaties verdeeld raakt.

10. Beëindig je huidige overeenkomst

Na een week weet je zeker dat je website bij Yourhosting voor iedereen op de nieuwe locatie zichtbaar is. Beëindig daarna de overeenkomst met je huidige provider.


Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.