Domeinnaam kopen zonder hosting bij Yourhosting

Een domeinnaam kopen, maar niet gelijk een website maken? Ook dat kan. Bij Yourhosting kun je ook alleen een domeinnaam registreren zonder hosting. 

Inhoudsopgave

Een domeinnaam zonder hosting bij Yourhosting

Wil je alvast je domeinnaam registreren omdat je een idee voor in de toekomst hebt, of wil je alvast een domeinnaam veiligstellen? Dan kun je een domeinnaam registreren zonder hosting. Je domeinnaam alvast registreren – ook zonder dat je al een website of webshop wilt maken - is verstandig. Steeds vaker zijn domeinnamen al bezet, zeker als het om populaire domeinnaamextensies gaat als .NL of .COM. Zonde toch als jouw domeinnaam al geregistreerd is door iemand anders? 

Heb je dus een idee voor een website, of heb je enkele geschikte domeinnamen in gedachte, reserveer deze domeinnamen dan alvast. Je kunt altijd op een later moment nog beslissen wat je met je domeinnaam gaat doen. Zo voorkom je ook dat je later veel geld moet betalen om de domeinnaam te kopen die iemand anders heeft geregistreerd. 

Heb je al een domeinnaam? Dan is het ook verstandig om dezelfde domeinnaam met andere extensies te reserveren. Dan kun je het verkeer dat naar deze domeinnaam gaat, doorsturen naar je bestaande website. 

Waarom een domeinnaam kopen zonder hosting

  • Voorkom dat iemand anders jouw idee kaapt 
  • Als je een idee hebt maar nog niet toe bent aan een website maken 
  • Als je een domeinnaam wilt doorsturen naar een bestaande website 
  • Variaties op je bestaande website om het voor bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken 

Waarom een goede domeinnaam?

Een domeinnaam is belangrijk voor de herkenbaarheid van je merk of onderneming. Het helpt ook bij het vinden van je domeinnaam. Niet alleen door je bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Ondanks dat zoekmachines steeds slimmer worden, helpt een zoekwoord opnemen in je domeinnaam nog steeds voor betere posities. Zeker als je ook goede content maakt. Kies dus voor een domeinnaam die gebruiksvriendelijk is en makkelijk is te spellen. 

Hoe koop ik een domeinnaam zonder hosting?

Een domeinnaam kopen zonder hosting doe je makkelijk en snel bij Yourhosting.  

  1. Gebruik de domeinnaamchecker en controleer of de domeinnaam die je wilt kopen nog vrij is 
  2. Kies de gewenste extensie voor je domeinnaam en klik op ‘ga verder’ 
  3. Wil je je domeinnaam alleen registreren? Sla dan de dienstenstap over door op ‘Ga verder’ te klikken
  4. Rond vervolgens je bestelling af. 

Klaar! Je hebt nu je domeinnaam geregistreerd. Wil je (op een later moment) meer met je domeinnaam doen? Kies dan voor DNS, e-mail of hosting.

Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.