Hoe wijzig ik de hoofdmap (root) van een website?

Binnen Plesk kan je de hoofdmap (root) wijzigen van een website. Standaard is dat /httpdocs. Je kan dit dus waar nodig wijzigen naar een ander bestand.

In deze handleiding laten we je zien hoe je dit kunt wijzigen.

1. Stappenplan

2. Log in op het controle paneel
  3. Klik in het menu op Beheren
  4. Klik op Hosting & email en vervolgens op 'Hosting beheren'
  5. Klik op Hostinginstellingen
  6. Wijzig de Hoofdmap (root)

1. Log in op het controle paneel

Om deze stappen uit te voeren moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

2. Klik in het menu op Beheren

Zodra je op Beheren klikt kom je in het overzicht met jouw diensten. Klik op de gewenste website.

Beheren van diensten in het controle paneel

3. Klik op Hosting & email en vervolgens op ‘Hosting beheren’

Vervolgens kom je in het overzicht van deze website. Klik op Hosting & email en vervolgens op ‘Hosting beheren’.

Hosting en email in controle paneel

Wanneer je hier op klikt, zie je een pop-up. Klik op Hosting & email en vervolgens op ‘Hosting beheren’ klikt, wordt je geredirect naar Plesk.

Inloggen op Plesk

4. Klik op Hostinginstellingen

In Plesk zie je tal van mogelijkheden. Klik op Hostinginstellingen.

Via Plesk kan gemakkelijk instellingen wijzigen per pakket

Via Plesk kan gemakkelijk instellingen wijzigen per pakket

5. Wijzig de Hoofdmap (root)

Vervolgens kan je de Hoofdmap (root) wijzigen. Vergeet niet op OK te klikken om de wijziging door te voeren.

Via Plesk kan je de hoofdroot van het pakket aanpassen

Via Plesk kan je de hoofdroot van het pakket aanpassen