WordPress website updaten bij Argeweb

Als je een WordPress website hebt kun je deze updaten naar de laatste versie. We raden sterk aan dit altijd te doen. In dit artikel vertellen we er alles over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Een WordPress website draait op het CMS van WordPress. Dit CMS wordt regelmatig geüpdatet. Ook de plugins en thema's die je gebruikt krijgen updates. Als je deze updates niet regelmatig uitvoert wordt je website onveilig, werkt minder goed en wordt slechter gevonden in Google.

Stappenplan

1. Log in op je WordPress dashboard;
  2. Als er een update beschikbaar is zie je een melding zoals in de onderstaande afbeelding;
  3. Klik op Nu Bijwerken om de update meteen uit te voeren.

Plugins en thema's

Behalve de Core installation moeten ook alle plugins en thema's up-to-date te zijn. Deze vindt je terug in hetzelfde overzicht. Hou in de gaten of je plugins e.d regelmatig updates ontvangen. Verouderde versies kunnen een veiligheidsrisico vormen. Als de ontwikkelaar hun product niet meer update kun je deze beter verwijderen.