Plugins uitschakelen in WordPress bij Argeweb

Als je een WordPress website hebt kun je gebruik maken van plugins. Deze plugins kun je ook uitschakelen. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Plugins van WordPress uitschakelen kan worden gedaan via FTP of via je database. Voor het uitschakelen van de plugins in de database wordt gebruik gemaakt van PhpMyAdmin.

Plugins uitschakelen via FTP

1. Open je FTP programma en maak verbinding met je pakket;
  2. Ga naar: /public_html/wp-content/plugins;
  3. Om de een plugin uit te schakelen geef je de map een andere naam. De plugin zal dan niet meer functioneren binnen WordPress.

Plugins uitschakelen via PHPMyAdmin

Om plugins uit te schakelen via PhpMyAdmin log je eerst in. Dit kan via deze link. Maak een backup voordat je wijzigingen gaat doorvoeren in de database. Hier lees je meer over in dit artikel.

• Zorg er voor dat je het juiste cluster kiest van de database. Je kunt u dit terugvinden op Mijn Argeweb onder Database.
  • Klap links de database uit en kies voor de _options. Voor _options zal je eigen prefix zichtbaar zijn. In het voorbeeld is dit vlqk_.

Ed_KdK-aWP-P-q4UMJjJQY3vSnd6-YPOoQ

• Klik nu bovenin op SQL;
  • Een nieuw venster opent. Hier staat al een regel in. Deze regel mag je verwijderen en vervangen. Let erop dat je jouw eigen prefix gebruikt voor _options. Klik daarna rechts onderin op Starten.
SELECT * FROM vlqk_options WHERE option_name = 'active_plugins';
  • Klik op Wijzigen;
  • Je ziet een tekstveld. Als je alle plugins wilt uitschakelen haal je alles weg. Gebruik de volgende code a:0:{}.
  • Als je één bepaalde plugin wil uitschakelen gebruik je i:6;s:19:"jetpack/jetpack.php;
  • Tip: Kopieer de inhoud van het tekstveld. Als het fout gaat kun je het snel herstellen.
  • Zorg er voor dat de nummering klopt als je gebruik maakt van meerdere plugins. De nummering herken je aan i:6. De plugin die hierna komt is i:7. Deze mag je aanpassen naar i:6 - en alle nummers die daarna komen.

qbkQhwoHO1hbsB7QwtXDemarzxUet40gJA