Verbinding maken met je MySQL database met HeidiSQL bij Argeweb

Er zijn meerdere mogelijkheden om een verbinding te maken met je MySQL database. In dit artikel wordt beschreven hoe je dit kunt doen met het programma HeidiSQL. De software download je via https://www.heidisql.com/ Als je de software hebt gedownload en geïnstalleerd, open je HeidiSQL. Klik nu op de knop 'Nieuw' links onderin.

Nieuw

Om de verbinding te maken met de database, dienen een aantal gegevens te worden ingevuld. Gebruik de volgende gegevens.

Netwerktype: MySQL (SSH tunnel)

Hostnaam / IP: Vul de hostnaam van je database in

Gebruiker: Vul je FTP gebruikersnaam in

Wachtwoord: Vul je FTP wachtwoord in

Poort: 3306:

Databases: Vul hier de naam van de database in

Verbinding gegevens

Kies voor het tabblad 'SSH-tunnel'. Er dient nu eerst putty te worden gedownload. Dit doe je via deze website. Zodra je putty hebt gedownload, zoek je via de 'plink.exe locatie' het bestand op op je computer.

Putty locatie

We gaan nu de overige gegevens invoeren om de verbinding te maken via SSH.

SSH host + poort: shell.argewebhosting.nl 22

Gebruikersnaam: Vul je FTP gebruikersnaam in

Wachtwoord: Vul je FTP wachtwoord in

SSH gegevens

Als je op de knop 'Openen' drukt, zal er een verbinding worden gemaakt en kan je wijzigingen doorvoeren in je database.