Een backup maken bij Argeweb

Als je een hostingpakket bij ons afneemt kun je backups make. Er zijn twee manieren waarop je dit kunt doen. Dit kan via de klantomgeving of met een FTP programma. We leggen in dit artikel uit hoe dat gaat.

Inhoudsopgave

Klantomgeving

• Kies het domein waar het om gaat;

Ga in het nieuwe scherm naar Geavanceerd en vervolgens Backups;

• Vul het FTP-wachtwoord in en klik op Maak back-up
  • Je krijgt de backup aangeboden als download.

NB: Het kan even duren voordat de download beschikbaar is. Sluit het scherm niet!

FTP

Je kunt ook een FTP verbinding maken met je hostingpakket. Je hebt hier een FTP programma voor nodig. Wij adviseren FileZilla

• Start FileZilla;
  • Ga naar Bestand en vervolgens Sitebeheer;

In elk FTP programma moeten dezelfde gegevens worden ingevuld, namelijk:

• Host: (ftp.jouwdomein.nl)
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Poort: 21

Als er gevraagd wordt om een publicatie map vul je public_html in.

Nadat je verbonden bent zie je rechts Externe site. Dit zijn de bestanden in je pakket. Je kunt deze downloaden naar een map op je lokale schijf.