AAAA records bij RealHosting

Als je een domeinnaam hebt bij ons kun je de DNS beheren. Je krijgt daarbij te maken met verschillende soorten DNS records. In dit artikel leggen we uit wat een AAAA record is.

Uitleg

Een AAAA record zorgt net als een A record voor de vertaling van een hostname naar een IP-adres. Het enige verschil is dat een A record verwijst naar een IPv4 adres en een AAAA record naar een IPv6-adres.

Dit type record zie je dus nog niet veel maar is wel groeiende. Dat komt omdat steeds meer providers IPv6 gaan ondersteunen.