Wat is een AAAA record?

Binnen de DNS zone van een domeinnaam zijn meerdere type records aanwezig. In dit artikel leggen we uit wat een AAAA record is.

Een AAAA record zorgt net als een A record voor de vertaling van een hostname (domeinnaam) naar een IP-adres. Het enige verschil hierin is dat een A record verwijst naar een ‘normaal’ IPv4 adres terwijl een AAAA record verwijst naar het ‘nieuwe’ IPv6-adres.

Dit type record zie je dus nog niet veel maar is wel groeiende. Dat komt omdat steeds meer providers IPv6 gaan ondersteunen.

Voorbeeld AAAA record

realhosting.nl 600 AAAA 2001:1460::1:3001RealHosting.nl 600 AAAA 2001:1460::1:3001