CNAME records bij RealHosting

Als je een domeinnaam hebt bij RealHosting kun je de DNS beheren. In de DNS zone van je domeinnaam zijn meerdere type records. In dit artikel leggen we uit wat een CNAME record is.

Toelichting

Een CNAME record zorgt net als een A record voor de vertaling van een domeinnaam naar een adres. Waar een A record een verwijzing maakt naar een IP-adres doet een CNAME record dat naar een andere hostname. De hostname waar de CNAME record naartoe verwijst wordt via een A record naar het juiste IP-adres vertaald.

Een CNAME wordt veel gebruikt bij diensten zoals een mail cliënt of Exchange Online. Deze diensten hebben een eigen mailserver maar zorgen via een CNAME ervoor dat je jouw eigen domeinnaam kan gebruiken.