PTR records bij RealHosting

Als je een domeinnaam hebt bij ons kun je de DNS beheren. In de DNS heb je te maken met meerdere DNS records. In dit artikel vertellen we je meer over het PTR record.

Uitleg

Een PTR record, ook wel pointer record genoemd word gebruikt om een reverse (omgekeerde) DNS in te stellen. Waar een A-record een hostname omzet naar een IP-adres, zet een PTR record een IP-adres om naar een hostname. Het instellen van een PTR record kan alleen door de beheerder van het IP-adres gedaan worden.