TXT records bij RealHosting

Als je een domeinnaam hebt bij RealHosting kun je de DNS beheren. In de DNS krijg je te maken met verschillende soorten records. In dit artikel leggen we uit wat een TXT record is.

Uitleg

Een TXT record is veelzijdig en wordt voor allerlei toepassingen gebruikt. Zo kan een TXT record worden toegevoegd als verificatie. Tijdens de configuratie moet je dan vaak TXT records toevoegen binnen de DNS zone. De verbonden dienst kan dan hiermee controleren dat je de eigenaar bent van het domein.

Ook wordt een TXT record gebruikt voor het toevoegen van SPF records en DKIM records. De waarde van een TXT record wordt altijd als leesbare tekst ingevoerd.