Webmail nu standaard over HTTPS

Bij RealHosting staat veiligheid in een hoog vaandel. Om die reden hebben wij besloten om per ommegaande al het verkeer van de webmail te beveiligen middels een SSL certificaat.

Webmail nu standaard over HTTPS

Wat is SSL en wat doet dit precies?

De uitwisseling van gegeven tussen een website en bezoekers vindt plaats door middel van “dataverkeer”. Normaal gesproken wordt hierbij HTTP (Hypertext Transfer Protocol) gebruikt.

Dit protocol voorziet niet in beveiliging van gegevensuitwisseling. Vaak is dat ook niet nodig. Daarom kunnen (in theorie) kwaadwillenden de communicatie afluisteren en zo persoons-, betalings- of bezoekersgegevens stelen. Dit wordt “sniffing” genoemd.

Door gebruik te maken van een SSL certificaat (HTTPS) voorkom je dit en beveilig je de verbinding tussen de bezoeker (cliënt) en de website (server). SSL zorgt er namelijk voor dat er eerst een beveiligde verbinding wordt opgezet voordat gegevens over de verbinding wordt uitgewisseld. Dit gaat via de zogeheten ‘Handshake Protocol’. Zoals de naam al doet vermoeden worden er dus eerst handen geschud tussen de cliënt en de server, zo wordt de data (bijvoorbeeld jouw inloggegevens) versleuteld uitgewisseld en is het voor derden niet mogelijk de data te lezen. Ook kan de verbinding niet worden omgeleid omdat de echtheid wordt gewaarborgd.

Wat betekent dit voor mij?

Wanneer je de webmail bezoekt via een webbrowser, zal je opmerken dat je wordt doorgestuurd naar https://webmail.2is.nl/roundcube/. Jouw domeinnaam blijft dus niet meer zichtbaar binnen de webbrowser.