Hoe forceer ik ssl https in een htaccess bestand

Wanneer er een SSL certificaat gekoppeld wordt aan jouw webhosting pakket dan is het reguliere internetverkeer naar jouw website niet standaard via https://. Met een .htaccess bestand kan je dit forceren. Zo wordt het http:// verkeer omgezet naar https:// en is er sprake van een beveiligde verbinding.

SSL / HTTPS forceren via een .htaccess bestand

1. Maak een .htaccess bestand aan

Maak een .htaccess bestand aan, dit doe je bij voorkeur via een teksteditor. Let daarbij op de naamgeving: .htaccess

2. Voeg de rewrite code toe

Binnen de teksteditor voeg je de volgende rewrite code toe.

RewriteEngine OnRewriteCond %{HTTPS} !=onRewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

3. Plaats het .htaccess bestand online

Vervolgens zet je het .htaccess bestand online binnen de /httpdocs. Dit kan je bijvoorbeeld doen via een FTP programma als FileZilla.