Wat is een SRV record?

Binnen de DNS zone van een domeinnaam zijn meerdere type records aanwezig. In dit artikel leggen we uit wat een SRV record is.

Een SRV record wordt gebruikt om binnen de DNS zone, een domeinnaam te koppelen aan een server welke een bepaalde service levert. Denk hierbij een bijvoorbeeld Session Initiation Protocol (SIP) of XMPP.

In de praktijk zal je deze records alleen toevoegen omdat jouw software leverancier hierom vraagt, bijvoorbeeld bij het product Exchange Online.

Voorbeeld SRV record

_sip._tcp.realhosting.nl 600 IN SRV 10 5 5060 sipserver.realhosting.nl.