Wat is een CMS?

CMS is een afkorting voor Content Management System. Dit is een systeem waarbij je op eenvoudige wijze een website kunt ontwikkelen en content kunt beheren, zonder dat je kennis nodig hebt van een programmeertaal.

De meeste CMS systemen bieden de mogelijkheid om te kiezen tussen een veelvoud aan thema’s en plugins, waardoor het gemakkelijk wordt de website aan te passen naar jouw smaak en wensen. Via een editor kan je gemakkelijk content creëren. Deze informatie wordt veelal opgeslagen in een database waardoor de gegevens dynamisch blijven.

Minimale eisen voor een CMS

Een CMS heeft een aantal technische eisen om goed te kunnen werken. Je moet dan in ieder geval rekening houden met een webhosting pakket met voldoende schijfruimte, een (MySQL) database en ondersteuning van een programmeertaal zoals PHP.

Voorbeelden van een CMS

• WordPress
  • Drupal
  • Magento
  • Joomla
  • Prestashop
  • CMS Made Simple
  • Concrete5
  • Typo3