WordPress website bij RealHosting op een andere domeinnaam

Als je een website hebt bij ons kun je deze overzetten op een andere domeinnaam. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet. We gaan in dit voorbeeld uit van een WordPress website.

Inhoudsopgave

Inleiding

Als bijvoorbeeld je bedrijfsnaam veranderd en daarmee ook de domeinnaam; dan wil je jouw website overzetten naar het nieuwe domein. In deze handleiding behandelen we hoe je de domeinnaam overzet en de mailadressen veranderd en bespreken we nog wat praktische tips.

Voorbereiding

1. Registreer de nieuwe domeinnaam;
  2. Zorg dat de nieuwe domeinnaam is voorzien van een hostingpakket;
  3. Maak een backup van de website bestanden en je database.

Voor de database exporteer je via phpMyAdmin de database naar een backup locatie. Gebruik hiervoor de Exporteren optie in phpMyAdmin.

Exporteren database

Uploaden en importeren

1. Upload de bestanden naar de publieke root van het nieuwe hostingpakket;
  2. Verwijder zo nodig de index.htm die standaard is toegevoegd;
  3. Maak een nieuwe database aan;
  4. Importeer de back-up van je database via phpMyAdmin.

Je kunt hiervoor de Importeren optie in phpMyAdmin gebruiken:

Importeren database

Gegevens wijzigen

Open de wp-config.php en pas de database gegevens aan naar de nieuwe database. Je zult zien dat de database vaak nog vol staat met absolute paden. Deze pa je ook aan om mixed-content te voorkomen. De makkelijkste manier om dit te doen is via een plugin zoals Better Search Replace of via een programma als Search Replace DB. Gebruik je een caching plugin, dan adviseren we je om de cache even te legen.

Praktische tips

Als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd is alles voltooid. Hieronder een nog een aantal praktische tips.

• Vergeet ook niet de e-mail over te zetten naar de nieuwe e-mailadressen.
  • Is de omzetting permanent? Verlies dan niet je SEO waarde en schakel 301-redirects in.
  • Koppel de oude domeinnaam als domein alias.
  • Zorg ervoor dat oude e-mailadressen worden doorgestuurd en stel waar gewenst een automatisch antwoord in.
  • Informeer klanten, leveranciers van je nieuwe domeinnaam (en e-mailadressen).