Domeinnaam informatie .org

.ORG staat voor “Organisatie” en is een zogenoemd generiek Top-Level-Domain (gTLD).

Domeinnaam gebruik

Een .ORG domeinnaam kan worden geregistreerd door iedereen.

Karakters

• Minimaal: 3
  • Maximaal: 63
  • Letters and cijfers
  • Koppelteken (“-”), in de naam maar niet aan het begin of eind van de naam.
  • IDN mogelijk

IDN wordt ondersteund in onderstaande talen:

• Deens (DA)
  • Duits (DE)
  • Hongaars (HU)
  • Ijslands (IS)
  • Koreaans (KO)
  • Lets (LV)
  • Litouws (LT)
  • Pools (PL)
  • Spaans (ES)
  • Zweeds (SE)
  • Chinees (ZH-CN)

Domeinnaam registratie

.ORG domeinnamen kunnen online via de webshop worden besteld of via de API.

Wijzigen houder of contact informatie

Het wijzigen van de domeinnaamhouder of elk ander domeincontact kan je doen via het controle paneel of de API. Hoe dit moet via het controle paneel wordt hieronder beschreven.

1. Kies bovenin het scherm voor ‘Domeinnamen’.
  2. Klik nu op de betreffende domeinnaam en vervolgens op ‘Domein contacten’.
  3. Klik hier op het domeincontact dat je wilt veranderen.
  4. Klik op de knop ‘Contact toevoegen’ en vul de gevraagde gegevens in.

Nadat je de gegevens correct hebt ingevuld en deze worden opgeslagen, worden de gegevens gesynchroniseerd met de registrar.

• Belangrijk is dat je alle velden correct invult.
  • Postcode mag geen spatie bevatten en de letters graag in hoofdletters ( 1111AA is goed, 1111 aa of 1111 AA is fout )
  • Tel.nummer moet altijd bestaan uit een landcode + minimaal 10 cijfers ( +31 020 6123456 is goed, +31 20 6123456 is fout)

Restricties

• Minimaal 2 nameservers.
  • Maximaal 13 nameservers.

Verhuizingen

Het verhuizen van een .ORG domeinnaam is mogelijk.

Verhuis procedure

De verhuizing van een .ORG domein kan worden ingediend via de webshop of de API.

1. Een .ORG verhuizing moet worden gestart met een autorisatiecode, die bij de huidige provider kan worden verkregen via de eigenaar of Admin-C van het domein.
  2. Zorg ervoor dat de domeinnaam niet is gelocked (REGISTRAR-LOCK of HOLD). Dit kan worden gezien in de WHOIS. Als het domein is vergrendeld, dan kan de eigenaar eisen dat deze wordt ontgrendeld.
  3. Nadat de verhuizing is ingediend, zal de registry een bevestigingsmail versturen aan de houder/admin contact. Om de verhuizing succesvol te laten verlopen is het van belang dat deze mail is bevestigd.

Duur verhuizing

Een verhuizing van een .ORG domeinnaam duurt 5 dagen.

Quarantaine

Het heractiveren van een .ORG domeinnaam is mogelijk.

Houdt er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn, neem contact op met onze servicedesk voor meer informatie.