Een domeinalias aanmaken bij RealHosting

Als je een pakket afneemt bij ons kun je daar een domeinnaam aan koppelen. Je kan daarna een onbeperkt aantal extra domeinnamen toevoegen aan je hostingpakket. Op deze manier is je website op meerdere domeinnamen bereikbaar.

Inhoudsopgave

Inleiding

Als je een domeinalias toevoegt, krijgt iedereen in het hoofddomein ook een e-mail adres  met deze alias. Als je bijvoorbeeld alias.nl toevoegt aan website.nl dan krijgt jan@website.nl ook een e-mail adres in jan@alias.nl. Dit is automatisch voor alle e-mailadressen. Een domein-alias is ideaal als je meerdere domeinnamen naar dezelfde website wilt laten verwijzen en e-mail wilt ontvangen. Zo kan je bijvoorbeeld de .nl – en .eu-variant van een domeinnaam als alias toevoegen aan je hostingpakket.

Hieronder leggen we uit hoe je een alias kan aanmaken en beheren.

1. Log in op het controle paneel

Om deze stappen uit te voeren moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

2. Klik in het menu op Beheren

Zodra je op Beheren klikt kom je in het overzicht met jouw diensten. Klik op de gewenste website waarop je een domein-alias wilt aanmaken.

Beheren van diensten in het controle paneel

3. Klik op Hosting & email en vervolgens op ‘Hosting beheren’

Vervolgens kom je in het overzicht van deze website. Klik op Hosting & email en vervolgens op ‘Hosting beheren’.

Hosting en email in controle paneel

Wanneer je hier op klikt, zie je een pop-up. Klik op Hosting & email en vervolgens op ‘Hosting beheren’ klikt, wordt je geredirect naar Plesk.

4. Maak de domein-alias aan

In Plesk klik je op Domeinalias toevoegen.

Schermafbeelding uit Plesk. De pijl wijst aan hoe je domeinalias kunt toevoegen

Vervolgens maak je de gewenste domein-alias aan en klik je op OK.

Domeinalias toevoegen in Plesk

5. Voeg de DNS records toe

Standaard voegt ons systeem geen DNS records toe aan de domein-alias. Je dient er dus zelf voor te zorgen dat de domein-alias dezelfde DNS records krijgt als het hoofddomein.

6. Vraag ons om het domein aan het spamfilter toe te voegen

Na het toevoegen van de domeinnaamalias in Plesk moet je ons vragen deze domeinalias ook aan het spamfilter toe te voegen. Vermeld hierbij altijd de hoofddomeinnaam en de domeinnaamalias.