Hoe kan ik mijn website klonen via de WordPress toolkit bij DeHeeg?

Met de WordPress toolkit is het mogelijk om uw website te klonen. Er wordt dan een volledige kopie van uw website gemaakt op een (sub)domein. De kloon kunt u bijvoorbeeld gebruiken om zaken te testen, of om een nieuwe website voor te bereiden. Op deze pagina laten wij zien hoe u dat doet.

Stap 1

Log via uw account in op de PLESK-omgeving van uw hosting.

Als u niet weet hoe u dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik in de linker kolom op de knop WordPress om de WordPress Toolkit op te vragen.

WordPress Toolkit

Stap 3

In het venster ziet u een overzicht van uw WordPress website(s) die worden  beheerd door de WordPress Toolkit. Selecteer de gewenste website en klik op de link Klonen.

Website klonen

Stap 4

Hierna krijgt u een nieuw scherm in beeld. U kunt een subdomein gebruiken, of een bestaande domeinnaam voor uw kloon. Deze moet wel binnen de PLESK-omgeving beschikbaar zijn. Ook wordt er een database aangemaakt. U kunt de naam nog wijzigen. Klik op Start om het klonen te starten.

Een voortgangsbalk geeft de voortgang van het kloonproces aan.

Klonen

Stap 5

Na enige tijd is het proces afgerond. U krijgt hiervan een bevestiging. Sluit het venster af met de knop Sluiten.

Klonen klaar

Stap 6

De kopie is nu zichtbaar onder de Toolkit. Met de knop Aanmelden kunt u inloggen op de gekopieerde site.

Klonen

Kloon verwijderen

U kunt een kloon verwijderen door deze te selecteren en de knop Verwijderen te gebruiken.

Een kloon verwijderen