Website bij De Heeg klonen via de WordPress toolkit

Met de WordPress toolkit is het mogelijk om een website te klonen. Er wordt dan een volledige kopie van je website gemaakt op een (sub)domein. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Website klonen

Stap 1: Log in op je klantaccount;

Stap 2: Ga naar Plesk;

Stap 3: Klik links op WordPress;

WordPress Toolkit

Stap 4: Selecteer de gewenste website en klik op Klonen;

Website klonen

Stap 5: Je krijgt dit scherm in beeld. Je kunt een subdomein gebruiken of een bestaande domeinnaam voor de kloon. Deze moet wel in Plesk beschikbaar zijn. Ook wordt er een database aangemaakt. Je kunt de naam nog wijzigen;

Stap 6: Klik op Start om het klonen te starten;

Stap 7: Je ziet een bevestiging als de kloon gereed is. Sluit het venster af met de knop Sluiten;

Stap 8: De kopie is nu zichtbaar in de Toolkit. Log in met de knop Aanmelden.

Kloon verwijderen

Verwijder een kloon door deze te selecteren en de knop Verwijderen te kiezen.

Een kloon verwijderen