WordPress installeren bij De Heeg

Met de toolkit in je controle paneel kun je WordPress installeren. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Stappenplan

1. Log via je account in op de Plesk-omgeving van je hostingpakket;

(Als je niet weet hoe je dat doet: raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op Plesk.

2. Klik links op WordPress om de WordPress Toolkit te starten;

WordPress Toolkit

3. Klik op de knop Installeren;

WordPress

4. Je krijgt nu een scherm in beeld met alle instellingen voor de installatie.

Instellingen

• Algemeen: Hier bepaal je de algemene instellingen. Standaard wordt WordPress in de hoofdmap geïnstalleerd van je domeinnaam. Je kunt ook een submap opgeven.
  • Titel van website: Vul een naam voor je website in. Je kunt dit altijd later nog wijzigen.
  • Plugin- of themaset: Je kunt hier een aantal standaard opties kiezen zoals JetPack. Kiest je niets dan zal WordPress worden geïnstalleerd met het standaard WordPress thema. U kunt dit later wijzigen.
  • Taal van de website: De taal van je installatie.
  • Versie: Kies bij voorkeur de laatste versie.
  • WordPress beheerder: Hier bepaalt je de gebruikersnaam en het wachtwoord om in te loggen op je site.
  • Database: De toolkit maakt automatisch een database voor je aan. Onder het tabblad Database kun je de instellingen zien en aanpassen.
  • Instellingen automatische updates: Hier kun je aangeven of de WordPress Toolkit automatisch updates mag uitvoeren. Kies in ieder geval bij WordPress voor de standaard optie Ja, maar alleen kleine (beveilgings)updates. Hierdoor zal WordPress automatisch worden bijgewerkt als er een beveiligingsupdate is.

Als je tevreden bent met de instellingen klik je op Installeren. Hierna start direct de installatie. Rechtsonder in beeld zie je de voortgangsbalk:

5. Je krijgt vervolgens de vraag of je plugins wilt installeren. Plugins zijn uitbreidingen waarmee je de mogelijkheden van WordPress kunt vergroten. Denk aan een fotoboek, een slider, tools voor zoekmachine optimalisatie, etc. Kies voor Plugins installeren als je dit nu wilt doen. Of sla deze stap over met Nee, bedankt.

Afronden

6. Je website is geïnstalleerd en klaar om verder aangepast te worden. Je ziet deze nu in Plesk onder WordPress.

Uw websites

Je kunt de website bekijken via de link die je bij stap 4 hebt opgegeven. Inloggen op de backend doe je met de URL van je site gevolgd door /wp-admin/. Is uw domeinnaam https://www.website.nl/ dan log je in met https://www.website.nl/wp-admin/. Je gebruikt de loginnaam en het wachtwoord die je in stap 4 hebt opgegeven.