Reservekopie maken met WordPress bij DeHeeg

Als je een WordPress website hebt bij De Heeg kun je daar een reserverkopie van maken. Dit is handig voor als er iets fout gaat met je site. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Inleiding

Het is verstandig om altijd een back-up voordat je een update uitvoert in WordPress. Je kunt automatische backups instellen. Controleer dit voordat je bijvoorbeeld WordPress, plugins of het thema bijwerkt. Het is mogelijk om snel een volledige kopie van je site te maken met de WordPress Toolkit.

Kopie maken

Stap 1: Log in op je klantomgeving en ga naar Plesk;

Stap 2: Klik links op WordPress;

WordPress Toolkit

Stap 3: Selecteer de gewenste website en klik op de link Reservekopieën maken en terugplaatsen;

Een reservekopie maken

In het nieuwe venster zie je een overzicht van eerder gemaakte kopieën.

Stap 4: Klik op de knop Reservekopie om direct een backup te maken. Er wordt een volledige back-up gemaakt van de database en van de bestanden.

Reservekopie maken

Als de back-up klaar is, verschijnt deze in het overzicht.

Kopie terugplaatsen

In het overzicht met reservekopieën kun je een kopie selecteren en het cirkel icoontje aanklikken. Klik op Terugplaatsen om de reservekopie terug te zetten. Let op: hierbij wordt alles overschreven. Alle mutaties die zijn gemaakt ná deze back-up zijn dan weg.

Reservekopie