De TTL van een DNS-record bij VIP Internet

Elk DNS-record heeft een TTL. TTL staat voor Time To Live. Bij VIP kun je bepalen wat de TTL is van jouw DNS records. In deze handleiding vertellen we daar meer over.

Inhoudsopgave

DNS en TTL

DNS is het systeem dat domeinnamen omzet in IP-adressen. Dit wordt gedaan door de DNS server van je internetprovider. Deze informatie komt uit onze nameservers. De DNS server van je provider slaat dit resultaat op. Hierdoor zoekt een provider niet telkens helemaal opnieuw naar de DNS. Daardoor werkt internet sneller. Deze informatie wordt binnen een bepaalde tijd ververst. Dit is de TTL - Time to Live.

Lengte van de TTL

De TTL is tijd in seconden. Bij VIP Internet kun je kiezen uit 3600 (1 uur), 21600 (6 uur), 43200 (12 uur) of 86400 (24 uur).

Gevolg van een aanpassing

Hoe korter de TTL hoe vaker de server van een provider checkt welk IP ze moeten gebruiken. Dit is handig als je een wijziging op je website doet. Bezoekers van jouw domein zien dan snel de nieuwste versie. Dit betekent echter ook dat als mensen jouw domein opvragen de internetprovider vaak opnieuw het domein moet opzoeken. Dit kost tijd. Een lange TTL betekent dus dat je site sneller wordt ingeladen.

Je past TTL dus tijdelijk aan als je wijzigingen op je site doe die je snel live wilt hebben. Daarbuiten is een lange TTL beter voor een snelle site.

Belangrijk om te weten

Behalve bij de provider kan DNS ook worden opgeslagen in de cache van een browser of van je router. Als je een wijziging doet en je ziet nog steeds je oude website: leeg de cache or herstart je router eens.