Forwarding instelling bij VIP internet via klanten.vip.nl

In het klanten.vip.nl portaal kun je eenvoudig een forwarding instellen voor zowel je e-mail als domein. In deze handleiding staan we stil bij het doorsturen van het domein. Voor deze instructie is het nodig om in te loggen in je online klantomgeving.

Inhoudsopgave

Koppelen aan domein

• Klik in het kader op “Forwarding diensten”.

Forwarding diensten

• Nieuwe forwardingdiensten zijn standaard niet gekoppeld aan een domein. Dit dient dan ook eerst te geschieden door het juiste domein te selecteren achter “Koppelen aan” en vervolgens te klikken op “Koppelen”.

Aan welke domeinnaam wil je het koppelen?

• De forwardingdienst is nu succesvol gekoppeld aan het domein.

Forwarding instellen

• Kies het soort forwarding dat je wenst door te voeren. In het voorbeeld kiezen we voor een 301 Redirect(meest gebruikt).

Type redirect

•  Vul het gewenste domein in waarnaar de domeinnaam dient door te verwijzen en klik op “Bewaar gegevens”. In het voorbeeld kiezen we voor www.vip.nl

301 redirect

Om ervoor te zorgen dat je forwardingdienst werk dient het domein zijn A-record te verwijzen de forwardingserver. Dit doe je door de blanco A-record en het * A-record te verwijzen naar het IP-adres: 185.87.184.231. Stond dit IP-adres nog niet in je records wijzig hem dan en klik op “Bewaar gegevens”