PDF toevoegen aan WordPress bericht bij Vevida

Je wilt een PDF toevoegen aan WordPress? Doorloop dan een van de twee onderstaande methodes en je bent klaar in een handomdraai.

Er zijn twee manieren om een PDF toe te voegen aan een WordPress bericht:

1) door middel van een tekstlink

2) door middel van een link in een afbeelding.

Deze laatste optie is meer fancy.

We tonen eerst optie 1.

Een PDF toevoegen aan WordPress bericht, als een tekstlink:

Wil je een PDF toevoegen aan WordPress? Ga via Dashboard -> Berichten -> naar Alle berichten en open het bericht waarin je jouw PDF, whitepaper of ebook wilt tonen.

Een PDF toevoegen aan WordPress - pdf invoegen

Tik nu een passende tekst die iets zegt over media die jij toevoegt. (Tip: Google waardeert het als de tekst en de bestandsnaam relevant zijn aan de inhoud van de media. Dus voeg je een ebook over sociale media toe. Maak dat dan duidelijk in de tekst (zie voorbeeld hieronder. Je scoort hiermee bonuspunten).

Selecteer de tekst en klik vervolgens op media toevoegen.

media toevoegen 5 - pdf invoegen

Selecteer nu het bestand en klik op Invoegen in bericht.

media toevoegen 6 - pdf invoegen

Je ziet nu dat het bestand als link is toegevoegd.

media toevoegen 8 - pdf invoegen

En zo ziet het er op je pagina zelf uit.

media toevoegen 10 - pdf invoegen

Een PDF toevoegen aan WordPress bericht, als link in afbeelding:

Voor deze optie heb je wel een afbeelding nodig, bijvoorbeeld van de cover van de PDF. Het is dus zaak deze afbeelding eerst te uploaden naar de mediabibliotheek. Ga vervolgens in de tekst naar de plek waar je de afbeelding wilt plaatsen en klik op Media toevoegen.

Schermafbeelding 2016-07-13 om 10.07.38

Klik in nu op het potlood om de afbeelding goed te positioneren en verder op te maken.

Schermafbeelding 2016-07-13 om 10.07.59

De volgende afbeelding staat vol pijltjes, maar je moet dan ook even het een en ander juist instellen. We nemen ze hieronder stap voor stap door.

Schermafbeelding 2016-07-13 om 10.12.58

1. Bepaal het uitlijnen (wij kiezen voor links centreren)
  2. Stel afmetingen in
  3. Kies nu bij Link naar voor Aangepaste URL
  4. Plak de link (URL) van het mediabestand in het betreffende veld

We maken even een zijsprong om te laten zien waar je de link van de URL kunt vinden en kopiëren:

Open een nieuw tabblad in je browser en ga ook daarin naar de admin-omgeving van je website. Ga in je Dasboard naar je Mediabibliotheek. Klik op het mediabestand.

Schermafbeelding 2016-07-13 om 10.50.45

Kopieer vervolgens de URL aan de rechterkant.

Schermafbeelding 2016-07-13 om 10.41.30

Keer nu weer terug naar het andere tabblad waar je bezig bent met het vormgeven van de afbeelding. Als je dit nog niet hebt gedaan, kies dan nu bij Link naar voor Aangepaste URL en plak in de witregel daaronder de zojuist gekopieerde URL. Klik nu op Geavanceerde instellingen en zet een vinkje voor Open link in nieuw tabblad.

5) Klik nu op Bijwerken

Schermafbeelding 2016-07-13 om 10.57.09

Je bent weer terug in het bericht en ziet de afbeelding staan. Klik nu op Bijwerken en op Bericht bekijken.

Schermafbeelding 2016-07-13 om 11.09.21

En zo ziet het er dan uit op je pagina!

Schermafbeelding 2016-07-13 om 11.09.57

Als je nu op de afbeelding klikt opent de PDF in een nieuw scherm.

Schermafbeelding 2016-07-13 om 11.10.05

Je bent nu klaar.