Hoe pas ik mijn host file bij Argeweb aan

Hoe pas ik de hosts file aan op Windows en de Mac? Lees het hier in het handig stappenplan en voor de verschillende besturingssystemen.

Inhoudsopgave

U kunt door middel van het aanpassen van uw hosts file, een domeinnaam op uw systeem doorverwijzen naar een specifieke server/IP-adres. Op deze manier kunt u uw website bekijken op een andere server, zonder dat anderen dit ook zien. Dit is erg handig, wanneer u uw website gaat migreren naar een nieuwe server.

Windows

Om uw hosts file aan te passen, opent u het programma kladblok. Indien u gebruik maakt van Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10 dan dient u deze als Administrator uit te voeren (rechtermuisknop en dan 'Als Administrator uitvoeren').

Wanneer u kladblok heeft geopend, gaat u naar 'C:\Windows\System32\drivers\etc'. Indien u daar geen bestanden ziet staan, dan verandert u rechtsonder 'Tekstdocumenten (*.txt)' naar 'Alle bestanden (*.*)'.

Hier opent u het bestand 'hosts'.

Onderaan het bestand voegt u op een nieuwe regel de onderstaande regel toe:

<uw IP-adres> <uwdomein.ext> <www.uwdomein.ext>

Bijvoorbeeld:

176.62.198.13 argewebdemo.nl www.argewebdemo.nl

Vervolgens slaat u de wijziging op en vanaf dat moment verwijst het domein naar het ingestelde IP-adres, maar dan alleen voor uw eigen systeem.

Mac

Om de hostfile op uw Mac aan te passen kunt u gebruikmaken van de Terminal. Deze kunt vinden onder 'Applicaties --> Utilities --> Terminal'. Als u deze heeft opgestart kunt u met één van de volgende twee commando's het bestand openen en bewerken.

sudo nano /private/etc/hosts

sudo vi /private/etc/hosts

Als u het bestand heeft geopend kunt u onderaan een regel toevoegen. De regel zal er als volgt uitzien met de gegevens van uw domeinnaam en het correcte IP-adres.

Bijvoorbeeld:

176.62.198.13 argewebdemo.nl www.argewebdemo.nl

Als u dit heeft gedaan slaat u het bestand op. Wanneer het bestand is opgeslagen voert u het volgende commando uit.

dscacheutil -flushcache

Als u de wijziging die u heeft gedaan wenst uit te schakelen dan plaatst u voor de toegevoegde regel een '#' teken en voert u opnieuw de regel 'dscacheutil -flushcache' uit.

Achterhalen van uw IP adres

Het IP-adres kan worden achterhaalt op Mijn Argeweb. Dit kunt u als volgt doen.

• Login op Mijn Argeweb met uw klantennummer en wachtwoord.
  • Op Mijn Argeweb kiest u bovenin voor 'Beheren --> Webhosting'.
  • Mocht u meerdere webhosting pakketten hebben dan klinkt u eerst de betreffende domeinnaam aan waar u het IP-adres van wenst te weten. Hierna kunt u de volgende stap volgen.
  • Aan de rechterkant kiest u onder 'Algemeen' voor 'pakket details'.
  • U kunt nu onder 'Algemene pakket informatie' het IP-adres van uw pakket terugvinden.