Statistieken bij Argeweb uitgelegd

Uitleg over de diverse statistieken die worden bijgehouden van de bezoekers op uw website.

INHOUDSOPGAVE

Wanneer u bij ons gebruik maakt van een webhosting pakket, dan heeft u de mogelijkheid om de statistieken van uw website te bekijken. Hieronder vindt u enige uitleg van de gebruikte termen en definities.

Hits

Dit staat voor het aantal aanvragen wat er deze maand naar de server is gedaan voor uw website. Bijvoorbeeld als iemand uw website 3 keer achterelkaar opvraagt, dan wordt dit geregistreerd als 3 hits.

Files

Dit staat voor het aantal hits naar uw website, waarbij er ook daadwerkelijk informatie is ontvangen door de bezoeker. Niet alle hits zullen namelijk resulteren in het versturen van data. Denk hierbij aan een 404-Not Found resultaat of webpagina’s die worden opgevraagd vanuit de browser cache.

Sites

Dit staat voor het aantal unieke bezoekers van de website. Er wordt hierbij gekeken naar de aanvragen naar de server die vanaf verschillende IP-adressen/hostnames afkomstig zijn. Het aantal sites dient u echter als een grove meting te beschouwen. Het kan namelijk voorkomen dat meerdere aanvragen vanaf hetzelfde IP-adres plaatsvinden of dat het lijkt dat één bezoeker verschillende IP-adressen meegeeft.

Visits

Een bezoek, oftewel een ‘visit’ komt voor als er vanaf een externe site/machine voor de eerste keer een pagina op uw website/pakket wordt opgevraagd. Zolang er binnen een bepaalt tijdsbestek aanvragen vanaf dezelfde externe site worden gedaan, wordt dit gezien als één visit. Als er een nieuwe aanvraag van dezelfde externe site wordt gedaan buiten het gestelde tijdsbestek (vermoedelijk 30 minuten), dan zal dit worden geteld als een nieuwe visit. (Websites die linken naar bijvoorbeeld afbeeldingen, worden niet meegenomen in deze resultaten.)

Pages

Dit zijn de URL’s die staan voor de daadwerkelijke pagina’s die worden opgevraagd en niet de losse onderdelen daarvan (bijvoorbeeld afbeeldingen). Pages kunt u normaal gesproken herkennen aan de bestandsextensie ( bijvoorbeeld ‘.html’, ‘.php’, ‘.asp’).

KBytes

Dit staat voor de hoeveelheid data (in KiloBytes) die is uitgewisseld tussen de server en het apparaat van de bezoeker.

Veelgebruikte termen

URL: Dit staat voor ‘Uniform Resource Locator’. Elk verzoek dat naar een webserver wordt gedaan moet ergens op uit komen. Een URL is de verwijzing naar het object wat bereikt moet worden.

Referrers: Dit zijn de URL’s die gebruikers of browsers naar de website leiden. De meeste aanvragen zullen afkomstig zijn vanaf uw eigen URL, aangezien er vaak binnen de websites linkjes staan naar de diverse pagina’s en/of afbeeldingen. Als bijvoorbeeld een pagina op uw website links bevat naar meerdere afbeelding, dan zal elke aanvraag van die pagina ook meerdere hits opleveren voor de ‘referrer’die de URL van deze pagina beschrijft/noemt.

User Agents: Hiermee wordt de browser bedoeld, waarmee uw website is opgevraagd. Hier kunnen soms valse namen tussen staan.

Entry/Exit Pages: Dit zijn de pagina’s van uw website die als eerste zijn opgevraagd en als laatste bezocht zijn. Iedere bezoeker komt namelijk binnen via/op een specifieke pagina en zal deze ook weer verlaten.