Waarom kan ik een domeinnaam niet registreren? - Alphamega

Hier leggen we uit hoe een domeinnaam-controle werkt, en waarom het voor kan komen dat een gewenste domein dan toch niet vrij is om te registreren.


Hoe kan het dat de domeinnaam die ik bestelde toch bezet is, terwijl de domeinnaam-controle op de website vertelde dat deze vrij was? Als je controleert of de domeinnaam die je wil vrij is, doe je dat door deze in te geven in een domeinnaam-controle. Wij hebben ook zo’n systeem dat controleert of de domeinnaam die je wil vrij of bezet is. Kijk maar eens op deze pagina van onze site: https://www.yourhosting.nl/domeinnaam-registreren/extensies/


Hoe werkt de domeinnaam controle van Alphamega Hosting nou precies?

Als je een domeinnaam in de domeinnaam-controle typt, dan gaat die zoeken of de domeinnaam vrij is of niet. De vraag is eigenlijk: ”Hoe komt zo’n domeinnaam-controle nu aan de juiste informatie?” Achter de schermen worden de gegevens van de domeinnaam opgevraagd. Dit wordt in de whois database gedaan.


Nu kan het zijn dat er fouten in de whois zitten, die niet zijn opgemerkt door zowel de eigenaar van een domeinnaam, als de provider bij wie de domeinnaam staat. Hierdoor wordt er dus een fout weergegeven in de domeinnaam-controle.

Het kan ook zo zijn dat de whois nog niet is bijgewerkt nadat iemand anders dezelfde domeinnaam heeft besteld, kort voordat jij die intypte. Het bijwerken van de whois na de registratie van een domeinnaam duurt meestal enkele uren tot een dag. Hierdoor wordt het dan ook fout weergegeven in de domeinnaam-controle.


Het is zelfs mogelijk dat de ene whois server eerder up-to-date is dan de andere. Het kan zijn dat je de ene keer wordt voorzien van informatie over de opgevraagde domeinnaam vanuit de ene whois server, terwijl de andere keer de informatie wordt gegenereerd vanuit een andere whois server. Dit kan dus ook nog zorgen voor foutieve informatie over de domeinnaam die je intypte in de domeinnaam-controle.


Ook kan het zijn dat de whois server die wij raadplegen tijdelijk niet bereikbaar was of fouten bevatte.

Gelukkig komt het niet vaak voor dat er een fout optreedt in onze domeinnaam-controle, want wereldwijd wordt er met hoge prioriteit gewerkt aan het bijhouden en bijwerken van de gegevens in de whois database.


Ook handig:

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.