Een domeinnaam wijzigen bij Alphamega

Als je een domeinnaam hebt bij Alphamega dan kun je die omzetten naar een andere domeinnaam. Hierbij is het noodzakelijk om een nieuwe domeinnaam aan te schaffen. In deze handleiding vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Wijzigen

Het is niet mogelijk om een bestaande domeinnaam te wijzigen. Deze wordt vastgelegd bij de eerste registratie en is uniek. Dit is een algemene regel en dus bij elke aanbieder. Als je een domeinnaam hebt waar je geen gebruik meer van maakt kun je deze opzeggen.

Nieuwe domeinnaam

Als je website en/of mail voortaan gekoppeld wilt hebben aan een andere domeinnaam moet je deze eerst aanschaffen. Bestel een nieuwe domeinnaam en koppel deze aan het gewenste pakket voor mail en hosting. Je kunt daarna de oude domeinnaam opzeggen. Het is raadzaam om ze allebei nog enige tijd aan te houden; zo voorkom je dat bezoekers die de oude naam hanteren ook nog goed terechtkomen.

Migratie

Bij een omzetting kan het nodig zijn om je mail en website te migreren. Ook moet je misschien de DNS aanpassen. Neem gerust contact op met de klantenservice om dit te bespreken.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.