Wie is nu eigenlijk de eigenaar van mijn domeinnaam - Alphamega

Hier leggen we je uit wie eigenaar wordt van de domeinnaam bij het registreren van de domeinnaam.


Wie is nu eigenaar van mijn domeinnaam?

Wanneer jij een domeinnaam gaat registreren kun je bij de registratie kiezen of je een bedrijfsnaam invult of niet. Maar waar is dit goed voor?

Allereerst, Jij wordt de eigenaar, maar formeel is het zo dat je het exclusieve gebruiksrecht hebt van een domeinnaam voor zolang als je ervoor betaalt. Het gaat dus om een abonnementsvorm. 


LET OP!

Sommige hostingproviders zetten de domeinnaam wel op jouw naam, maar zetten het contact-mailadres op hun naam. Op die manier hebben zij de totale macht over jouw domeinnaam en kunnen ze bijvoorbeeld het weg verhuizen van de domeinnaam tegenhouden. Alphamega zet het contact-mailadres op jouw naam, zoals het hoort.

Op het moment dat jij een bedrijfsnaam invult bij de registratie, wordt het bedrijf de rechtmatige eigenaar van de domeinnaam. Mocht de contactpersoon veranderen, dan nog zal het bedrijf de eigenaar van de domeinnaam blijven.

Wanneer je geen bedrijfsnaam invult, maar de domeinnaam op persoonsnaam registreert dan zal deze persoon de eigenaar van de domeinnaam worden.

Uiteraard is het mogelijk om een domeinnaam over te dragen naar een andere persoon of bedrijf. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling.

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.