Domeinnaam in quarantaine? - VIP internet

De quarantaineperiode is de periode waarin een domeinnaam niet vast te leggen is door derden, maar ook niet meer door de domeinnaamhouder gebruikt kan worden. Wanneer een domeinnaam wordt opgeheven, dan komt deze hierna in een quarantaineperiode terecht. Tijdens deze periode kan alleen de eigenaar van het domein de domeinnaam hieruit halen en heractiveren. 

Inhoudsopgave

Domeinnaam uit quarantaine halen

Tijdens de quarantaineperiode kan alleen de eigenaar van de domeinnaam deze her activeren. Na deze periode is de domeinnaam weer voor iedereen beschikbaar. Wanneer je je domeinnaam uit quarantaine wilt halen kun je contant opnemen met onze support desk. Aan het uit quarantaine halen van een domeinnaam zijn echter wel kosten verbonden. Deze zijn afhankelijk van de domeinextensie en bedragen minimaal € 50 excl. BTW. Je kunt bij ons navraag doen naar de exacte kosten. 

Duur quarantaineperiode

Na de quarantaineperiode komt de domeinnaam vrij voor registratie. Iedereen kan de domeinnaam dus weer vastleggen. De duur van de quarantaine verschilt per domeinextensie. Een .NL domeinnaam wordt bijv. 40 dagen in quarantaine gehouden. De quarantaineperiode ligt meestal tussen de 30 en 40 dagen. 


Ook handig:

J
Jelle is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.