Een subdomein aanmaken bij RealHosting

Als je een domeinnaam afneemt bij RealHosting kun je subdomeinen beheren. Het aanmaken van een subdomein doe je in ons controle paneel. Een subdomein kan je aanmaken als je bijvoorbeeld een extra website wilt hosten.

Inhoudsopgave

1. Log in op het controle paneel
  2. Klik in het menu op Beheren
  3. Klik op Hosting & email en vervolgens op ‘Hosting beheren’
  4. Maak het subdomein aan

1. Log in op het controle paneel

Om deze stappen uit te voeren moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

2. Klik in het menu op Beheren

Zodra je op Beheren klikt kom je in het overzicht met jouw diensten. Klik op de gewenste website waarop je een subdomein wilt aanmaken.

Screenshot van het beheerpanel bij Sohosted. We zien het menu item Beheren.

3. Klik op Hosting & email en vervolgens op ‘Hosting beheren’

Vervolgens kom je in het overzicht van deze website. Klik op Hosting & email en vervolgens op ‘Hosting beheren’.

Een screenshot uit het overzicht Hosting & Mail in het beheerpanel van Sohosted

Wanneer je hier op klikt, zie je een pop-up. Klik op Hosting & email en vervolgens op ‘Hosting beheren’ klikt, wordt je geredirect naar Plesk.

4. Maak het subdomein aan

In Plesk klik je op Subdomein toevoegen.

Een screenshot uit Plesk. Een pijl wijst naar de optie Subdomein toevoegen.

Vervolgens maak je het gewenste subdomein aan en klik je op OK.

Schermafbeelding uit Plesk. We zien een overzicht waarin een subdomeinaam kan worden ingevuld.