MX records bij RealHosting

Als je een domeinnaam hebt bij RealHosting kun je de DNS beheren. In de DNS staan meerdere typen DNS records. In dit artikel leggen we uit wat een MX record is.

Toelichting

Een MX record zorgt voor de afhandeling van mail. Een MX record verwijst altijd naar een hostname die via een A record verwijst naar het IP-adres van een mailserver.

Een MX record kan je voorzien van een extra waarde: Prioriteit. Dit wordt ook wel Preference genoemd. Wanneer er meerdere MX records aanwezig zijn kun je met Prioriteit de volgorde bepalen.

Wanneer de server met bijvoorbeeld Prioriteit 10 niet bereikbaar is dan neemt de MX record met de volgende prioriteit het over.