Hoe stel ik SLA 2 in op mijn VPS bij Yourhosting

Bij Unmanaged VPS kun je SLA 2 afnemen. Met deze uitbreiding nemen wij de zorg uit handen van periodieke updates aan de gekozen systeemsoftware (de default installatie). Hiervoor is het noodzakelijk dat we roottoegang krijgen tot je VPS.

SLA 2 instellen

Firewall

Als je een firewall gebruikt, zorg dan dat je SSH verkeer vanaf de sla.firstfind.nl (109.235.74.181) naar je VPS op poort 22 toestaat. Voeg een regel toe aan de betreffende firewallconfiguratie om dit permanent toe te staan.

SSH

Voeg onze public key toe aan de authorized_keys file van de root user om ons toegang te geven tot je VPS. Doorloop hiervoor onderstaande procedure op je VPS (als root):

• Zorg dat er een ‘/root/.ssh’ directory aanwezig is. Zo niet, maak deze dan aan:

mkdir /root/.ssh

• Voeg de key toe aan de authorized_keys van de root user:

wget -O - http://sla.firstfind.nl/sla_id_rsa.txt >> /root/.ssh/authorized_keys

• Zorg dat de rechten goed staan:

chmod -R 700 /root/.ssh

• Zorg dat de SSHD-configuratie ‘remote root login’ toestaat. Pas de volgende entry aan in je /etc/ssh/sshd_config-bestand:

PermitRootLogin without-password

• Restart SSHD na een configuratieaanpassing:

/etc/init.d/ssh restart

• Gebruik je SELinux, dan heb je na het aanmaken van de .ssh-directory en authorized_keys-file nog een ‘restorecon’ nodig die het inloggen met de key toestaat. Voer hiervoor dit commando uit:

restorecon -R -v /root/.ssh