IP-adressen omwisselen bij Yourhosting

IP-adressen omwisselen voor je VPS bij Yourhosting. Handleiding voor het aanpassen van je IP adres als je een eigen server hebt en alles waar je op moet letten.

Inhoudsopgave

Waar vind ik mijn nieuwe IP-adres

Je vindt je nieuwe IP-adres door de volgende stappen te doorlopen:

Stap 1: Log in op Mijn Account

o2rhyv4jGRpfJR7dW8Zjo2fd0Cru0dXhSw

Stap 2: Ga naar 'Mijn VPS';

Klik in het menu aan de linkerkant op de knop ‘Mijn VPS’;

dBXb9RS66lnB1XAWATT7gg8aYcojtuuB9Q

Stap 3: Klik op je VPS

Klik op de VPS waarvoor het IP-adres verandert.

2xlALBvRWu4uqzTDBJMldUgViRzEI4-8Fg

Stap 4: Bekijk je Extra IP-adres

Scroll naar je IP-adressen en zoek daar het Extra IP-adres dat begint met 5.157.

Gbs72nu5O5EWBnXyzpRiPsp8WiMGgzTH4g

Waar moet ik op letten?

Voordat je het IP-adres van je VPS aanpast, is het belangrijk om goed te controleren waar jij je VPS voor gebruikt en of deze onderdelen ook gebruik maken van een IP-adres. Let bijvoorbeeld goed op de volgende punten:

De DNS van domeinnamen die je naar je VPS verwijst

Verwijs je domeinnamen naar jouw VPS, dan gebeurt dit waarschijnlijk aan de hand van A-records. Een A-record maakt gebruik van een IP-adres om de juiste server aan te wijzen. Pas het IP-adres in de A-records aan naar het nieuwe IP-adres.

Webservers en database-applicaties

Webservers, database-applicaties en andere applicaties maken vaak gebruik van IP-adressen in de configuratiebestanden. Heb je een applicatie als apache, nginx, of MySQL geïnstalleerd. Controleer de configuratie van deze applicaties en pas eventuele IP-adressen aan naar het nieuwe IP-adres.

Firewall regels op je VPS of in je thuisnetwerk

Maak je gebruik van een firewall op je VPS, of heb je thuis een firewall om je internetverkeer te beheren, controleer deze firewalls dan op het IP-adres van je VPS en vernieuw hier het IP-adres ook.

Gebruik jij je VPS voor andere doeleinden?

Ook wanneer je geen websites op je VPS host is het belangrijk om na te gaan waar je de VPS voor gebruikt. Heb je applicaties geïnstalleerd, of verwijs je bezoekers/gebruikers aan de hand van een IP-adres door naar je VPS, doorloop dan ook deze mogelijkheden.

Hoe wijzig ik het IP-adres van mijn VPS

Let op: Voordat je het IP-adres voor je VPS wijzigt, is het verstandig om na te gaan waar dit IP-adres voor wordt gebruikt. Lees eerst de vraag “Waar moet ik op letten?”.

Heb je de configuratie van je server nagelopen en weet je zeker dat je alle IP-adressen hebt vervangen met je nieuwe IP-adres, doorloop dan de volgende stappen:

Stap 1: Log in op Mijn Account

7rPEijgTFBAfzXONae-X_FzXcuxTHpLhPQ

Stap 2: Ga naar 'Mijn VPS';

Klik in het menu aan de linkerkant op de knop ‘Mijn VPS’;

RXfoj0v_GMoJQGqkZby4JmSCd143W6mlfw

Stap 3: Klik op je VPS

Klik op de VPS waarvoor het IP-adres verandert.

da-HCIi-d_5v7kQRTy0HfKDgTw9xhmv-MQ

Stap 4: Controleer de status

Controleer of het IP-adres voor je VPS klaar staat om omgewisseld te worden. Zie je onderstaand scherm niet, dan kun je het IP-adres van je VPS niet omwisselen. Het omwisselen van IP-adressen is mogelijk vanaf 28-01-2019 en tot maximaal 11-02-2019.

Zie je onderstaand scherm niet, terwijl deze er wel hoort te staan, controleer dan of je de juiste VPS hebt aangeklikt en neem anders contact met ons op.

2Z8wpnJiPfUBrSXb8Cuj65ie48L3Vbj1dg

Stap 5: Sluit je VPS af

Staat er een IP-adres klaar om omgewisseld te worden, klik dan op de knop ‘Afsluiten’ om je VPS uit te schakelen.

jOupYJ8Uiu0zJxi6ZWvrjGnep8oXAO1kOQ

Stap 6: Bevestig het uitschakelen van je VPS

Klik op de knop ‘Uitvoeren’ om je VPS uit te schakelen.

7xnetvAfX3B8NQTDaLgbz0a6WhQUDNh44Q

Stap 7: Start je VPS op

Is je VPS helemaal uitgeschakeld en het IP-adres omgewisseld, dan krijg je de optie te zien om je VPS weer te starten.

LVNMaHRx4rvIbMBNjm2lmpRWmyEIdhEvEA

De VPS wordt nu gestart met het nieuwe IP-adres.