KVM, hardware & beheer bij Yourhosting

Toelichting op de techniek en het beheer van virtuele private servers bij Yourhosting.

Inhoudsopgave

VPS op basis van KVM

Yourhosting heeft gekozen voor KVM als virtualisatietechniek. KVM staat voor Kernel-based Virtual Machine en is uitgegroeid tot de meest populaire en stabiele techniek in de Linux kernel. Doordat KVM in de Linux kernel zit, maakt KVM gebruik van alle nieuwe ontwikkelingen en blijft de virtualisatie-overhead laag. Met KVM is je VPS verzekerd van eigen geheugen en kies je in beginsel je eigen besturingssysteem. Dit alles in tegenstelling tot andere VPS technologieën op basis van data containers (zoals Virtuozzo van Parallels). KVM biedt daarmee optimale prestaties en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

l8P5x76adeFhvlqNWs7-70dxMg1Q61aiGg

Hardware voor VPS

Wij hosten je VPS op state-of-the-art apparatuur van A-merken in optimaal beveiligde datacentra in Amsterdam. Wij kiezen zo voor maximale prestaties en minimale impact bij een eventuele storing.

Alle componenten zijn dubbel (redundant) uitgevoerd

  • Hotspare disks, en Hotspare reserve servers
  • Gekoppelde groupswitches over het netwerk.
  • VPS-en op lokale SAS 15k harddisks in een RAID 10 of SSD in RAID 5
  • Intel 64bit Hexacore (6 core/cpu) machines van Dell met minimaal 2.5 Ghz.
  • Meerdere stroomvoorzieningen

Snelle redundante harddisken

Je VPS staat op lokale SAS 15k harddisks in een RAID 10 opstelling met grote cache en battery backup. Je gegevens worden lokaal opgeslagen. Hierdoor beperken we de impact van eventueel hardware-falen bij meerdere VPS-en. Op deze manier blijft de impact van een hardware-storing beperkt en behoud je de optimale snelheid.

Maximaal geheugen

Je VPS krijgt dedicated geheugen toegewezen. Hiermee heb je altijd beschikking tot al het geheugen dat je afneemt. Heb je meer capaciteit nodig? Via Mijn Account voer je eenvoudig een upgrade uit.

CPU's

Yourhosting gebruikt high-end Intel 64bit Hexacore (6 core) machines met een snelheid van minimaal 2.50 Ghz. Je VPS heeft recht op een deel van deze CPU's.

Redundante stroom

Yourhosting heeft in alle datacentra meerdere stroomvoorzieningen, een stroomonderbreking komt zeer zelden voor.

Netwerk

Elke VPS krijgt een eigen vast ip-adres, en alle poorten naar je VPS-en staan open. Meer details over ons netwerk.

Snelle verbindingen

De VPS-en zijn met twee Gigabit- netwerkverbindingen aangesloten op verschillende switches. De interconnectiviteit naar het internet en tussen datacenters zijn onderling verbonden door meerdere routers en verbindingen. Meer details over ons netwerk.

VPS Beheer

Backups

Managed VPS-en zijn standaard voorzien van dagelijkse backups voor het snel kunnen herstellen van individuele files en VPS-en.

Monitoring

Het Yourhosting-netwerk wordt 24 uur per dag gemonitord, ook 's nachts en in het weekend is er een technisch team actief dat eventuele storingen signaleert en ze direct oplost. De recoverytijd hangt af van het type probleem, de responsetijd is in de meeste gevallen slechts enkele minuten. De diensten die wij voor je in de gaten houden zijn afhankelijk van de SLA die je afneemt bij je VPS-pakket.

Firewalling

Yourhosting gebruikt een professionele firewallconstructie om bijvoorbeeld een DdoS-aanval makkelijker te weren.


Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.