Wat is VPS hosting bij Yourhosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Het is een eigen afgeschermde omgeving op een fysieke server. Deze fysieke server is opgedeeld in meerdere VPS-en doormiddel van virtualisatietechnieken.

Met een VPS-pakket heb je dezelfde mogelijkheden als met een eigen fysieke dedicated server. Elke VPS beschikt over een eigen besturingssysteem die volledig gescheiden is van andere VPS-en. Hiermee heb je alle flexibiliteit om zelf instellingen te beheren en software of services te draaien.

Inhoudsopgave

Is VPS iets voor jou?

Om een keuze te kunnen maken tussen shared hosting en VPS, hebben we 4 vragen opgesteld om je daarbij te helpen. Bekijk de vergelijking tussen shared hosting en VPS.

Schaalbaar (VPS groeit met je mee)

Met een VPS laat je je server eenvoudig mee groeien met de benodigde capaciteit, zonder dat herinstallatie op een grotere server nodig is. Je hebt snel extra capaciteit beschikbaar bij onverwachte groei op een website zonder lange downtime. Afhankelijk van je wensen kies je de grootte van je VPS-pakket, met daarbij de benodigde gereserveerde ruimte en rekenkracht (CPU-power).

Kosten reductie

De netwerkfaciliteiten, serverbeheerkosten en de fysieke hardware wordt gedeeld met andere VPS-en. Hierdoor blijven de kosten een stuk lager dan bij een 'eigen' fysieke dedicated server.

Maximale prestatiekracht en vrijheid

Het voordeel van VPS-hosting is dat we hardwareresources reserveren voor je VPS. Hierdoor ben je verzekerd van optimale stabiliteit en performance. Met VPS-hosting heb je volledige vrijheid in het installeren van software en het beheren van andere technische instellingen.

Managed VPS of Unmanaged VPS?

Met Managed VPS beheren wij je server inclusief updates, beveiliging en 24/7 monitoring van je server. Ook kun je vertrouwen op de expertise van onze medewerkers bij calamiteiten. Je krijgt een beheeromgeving waarbij je eenvoudig zelf instellingen beheert. Kies voor Unmanaged VPS als je alle technische kennis in huis hebt om een server te installeren en te beheren.