FTP-programma FileZilla installeren bij Vevida

Met FTP kun je jouw bestanden benaderen op je pakket bij Vevida. Zo kun je een website uploaden of een back-up maken van je bestanden. Je hebt daarvoor een FTP programma nodig. Wij adviseren FileZilla. In dit artikel leggen we uit waar je dit programma vindt en hoe je het op je computer installeert.

Inhoudsopgave

Downloaden

Een van de meest gebruikte FTP programma's is FileZilla. Voor het downloaden ga je naar de website van FileZilla.

1. Ga naar de website;
  2. Klik op Download FileZilla Client;
  3. Kies nu de juiste versie voor jouw besturingssysteem;
  4. Download en installeer het programma.

Screenshot van de website van FileZilla. Een pijl wijst naar de button waarmee het programma kan worden gedownload.

Verbinding maken

Als je FileZilla hebt gedownload en geïnstalleerd kun je een verbinding opzetten met je hostingpakket. Meer daarover lees je in dit artikel.

Gebruikersbeheer

Je logt in met een FTP gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt meerdere gebruikers aanmaken en beheren. We hebben daarvoor een uitgebreide handleiding die je hier kunt vinden.