Een website benaderen met FTP bij Argeweb

Als je bij Argeweb gebruik maakt van webhosting kun je een FTP account aanmaken. Hiermee kun je een FTP programma verbinden met je pakket. We bespreken hier hoe je zo’n FTP account aanmaakt en met een FTP programma verbinding maakt.

Inhoudsopgave

Gebruiker aanmaken

Om in Plesk in te loggen moet eerst ingelogd worden op Mijn Argeweb.  Zodra je op Mijn Argeweb ingelogd bent klik je onder Beheren op Webhosting. Klik vervolgens op de domeinnaam waar het om gaat en op Login op Plesk.

Hierna kom je terecht op het Plesk paneel van je webhosting pakket.

• Klik hier op Websites & domeinen:
  • En vervolgens op Add an FTP-toegang:

In het nieuwe scherm kun je kiezen voor Een FTP-account toevoegen. Vul op de volgende pagina de volgende gegevens in:

• Je gewenst gebruikersnaam
  • Hoofdmap: de map waar je standaard een verbinding mee maakt
  • Wachtwoord

Klik op OK en de nieuwe gebruiker is aangemaakt. Je kunt hiermee inloggen op je hostingpakket.

FTP programma's

Heb je een gebruiker aangemaakt dan kun je op je hostingpakket inloggen via een FTP programma. Wij adviseren FileZilla en zullen in deze handleiding ook FileZilla gebruiken als voorbeeld. Je kunt dit programma hier gratis downloaden:

Inloggen

Heb je FileZilla gedownload en geïnstalleerd? Dan kunnen we nu aan de slag om in te loggen.

1. Open FileZilla en ga via Bestand naar Sitebeheer;

2. In het nieuwe venster klik je op Nieuwe Site;

3. Je kunt nu je inloggegevens invullen. Dit is de gebruikersnaam en wachtwoord die je hebt aangemaakt in Plesk. De host is ftp.jouwdomeinnaam.nl en je mag poort 21 gebruiken. (NB: Je vervangt jouwdomeinnaam.nl dus door de daadwerkelijke domeinnaam van je website). Klik daarna op Verbinden.

Ga akkoord met de waarschuwing en hiermee is je verbinding met je hostingpakket to stand gebracht.

Bestandsoverdracht

Je hebt nu een verbinding met je pakket. Je kunt bestanden verplaatsen van je pakket naar je harde schijf en vice versa. Je lokale bestanden staan links, je hostingpakket rechts.

Wil je bestanden van je computer naar je pakket uploaden? Dan sleep je die dus van links naar rechts. Hiermee kun je bijvoorbeeld een site die je offline gemaakt hebt online zetten.

Andersom kun je bijvoorbeeld een backup maken door een kopie van je website bestanden op je computer te zetten.

NB: FileZilla is geen onderdeel van Argeweb of moederbedrijf Yourhosting. We bevelen dit FTP programma aan maar leveren geen support behalve bij het inloggen en overzetten van bestanden. Als je een ander FTP programma gebruikt, gebruik je hiervoor dezelfde login gegevens.