Verbinding maken naar uw MySQL database met HeidiSQL bij Argeweb

In dit artikel wordt beschreven hoe u HeidiSQL kunt gebruiken om een verbinding te maken met uw database.

Er zijn meerdere mogelijkheden om een verbinding te maken met uw MySQL database. In dit artikel wordt beschreven hoe u dit kunt doen met het programma HeidiSQL. De software kunt u downloaden via https://www.heidisql.com/ Als u de software heeft gedownload en geïnstalleerd opent u HeidiSQL. Klik nu op de knop 'Nieuw' links onderin.

Nieuw

Om de verbinding te maken met de database dienen een aantal gegevens te worden ingevuld. Gebruik de volgende gegevens.

Netwerktype: MySQL (SSH tunnel) Hostnaam / IP: Vul de hostnaam van uw database in Gebruiker: Vul uw FTP gebruikersnaam in Wachtwoord: Vul uw FTP wachtwoord in

Poort: 3306:

Databases: Vul hier de naam van de database in

Verbinding gegevens

Kies voor het tabblad 'SSH-tunnel'. Er dient nu eerst putty te worden gedownload. Dit kunt u doen via de volgende website. Putty Zodra u putty heeft gedownload kunt u via de 'plink.exe locatie' het bestand opzoeken op uw computer.

Putty locatie

We gaan nu de overige gegevens invoeren om de verbinding te maken via SSH.

SSH host + poort: shell.argewebhosting.nl 22

Gebruikersnaam: Vul uw FTP gebruikersnaam in Wachtwoord: Vul uw FTP wachtwoord in

SSH gegevens

Als u op de knop 'Openen' drukt zal er een verbinding worden gemaakt en kunt u wijzigingen doorvoeren in uw database.