Hoe pas ik limieten aan in de LVE Manager bij SoHosted?

Je kunt met de LVE Manager limieten instellen op dienstenpakketten (type hostingpakket) en individuele abonnementen. Hieronder leggen we uit welke limieten er zijn en wat ze doen. Daarnaast leggen we uit hoe je de limieten aanpast voor een abonnement of een dienstenpakket.

Lees voordat je de limieten aanpast eerst het artikel Bereikt mijn klant de limieten van zijn abonnement? om te controleren of een abonnement de huidige limieten bereikt.

Inhoudsopgave

Welke limieten kan ik instellen in de LVE Manager?

Er zijn een aantal verschillende limieten die ingesteld kunnen worden voor abonnementen en dienstenpakketten. Hieronder een overzicht:

CPU kracht

CPU kracht wordt bij SPEED uitgedrukt in een percentage. Hierbij is 100% gelijk aan 1 CPU core. Wil je een abonnement 2 CPU cores toewijzen? Pas de waarde bij SPEED dan aan naar 200%. Voor een halve CPU pas je de waarde aan naar 50%.

RAM geheugen

RAM geheugen wordt uitgedrukt in PMEM. Hieronder staan een aantal voorbeelden die je kunt instellen voor een abonnement:

• 1 GB RAM = 1G
  • 2 GB RAM = 2G
  • 512 MB RAM = 512M

Overige limieten

In het venster zie je een aantal andere limieten staan. Hieronder vind je een overzicht en betekenis van deze limieten. Het advies is deze limieten alleen aan te passen als je technische kennis hebt of onze technische helpdesk dit adviseert.

• IO, bepaalt de snelheidslimiet waarmee data opgehaald kan worden vanaf de SSD. Standaard staat deze waarde ingesteld op unlimited.
  • IOPS, bepaalt het maximale aantal lees- en schrijfacties per seconde. Standaard staat deze waarde ingesteld op unlimited.
  • EP, beperkt het aantal inkomende processen om DoS aanvallen te voorkomen. Standaard staat deze waarde ingesteld op unlimited.
  • NPROC, bepaalt het aantal gelijktijdige processen. Standaard staat deze waarde ingesteld op unlimited.

Hoe pas ik limieten aan voor een individueel abonnement?

1. Ga in de LVE Manager naar Users. Je ziet hier een overzicht van alle abonnementen op je VPS.
  2. Zoek het abonnement waar je de limieten van wil aanpassen en klik aan de rechterzijde op het potloodje. Er opent dan een venster met instellingen en limieten. Meer informatie over de limieten vind je hierboven.
  3. Klik na het aanpassen van instellingen en limieten op Save om de wijzigingen op te slaan. De limieten staan vervolgens ingesteld voor het abonnement.

Limieten die afwijken van de standaard instellingen op de server of het dienstenpakket worden automatisch rood gekleurd. Dit kun je negeren.

Hoe pas ik limieten aan voor een dienstenpakket? (type hostingpakket)

Het aanpassen van limieten voor dienstenpakketten doe je op dezelfde manier als het aanpassen van limieten voor een individueel abonnement. Je kiest bij het openen van de LVE Manager dan echter voor Packages in plaats van Users.

Na het aanpassen van de limieten voor een dienstenpakket zullen de limieten automatisch worden toegepast op alle abonnementen die gebruikmaken van dit dienstenpakket.

Heb je voor een individueel abonnement handmatig limieten ingesteld? Dan gelden de limieten op het individuele abonnement en niet de limieten van het overkoepelende dienstenpakket.