Hoe installeer ik WordPress bij DeHeeg?

Met de WordPress toolkit in uw controle paneel is het mogelijk om WordPress heel eenvoudig te installeren, in te stellen en te beheren. Op deze pagina laten wij u zien hoe u WordPress installeert met behulp van de WordPress Toolkit.

Stap 1

Log via je account in op de PLESK-omgeving van uw hosting.

Als u niet weet hoe u dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Klik in de linker kolom op de knop WordPress om de WordPress Toolkit op te vragen.

WordPress Toolkit

Stap 3

Klik vervolgens op de knop Installeren, of op de blauwe knop WordPress installeren.

WordPress

Stap 4

Hierna krijgt u een scherm in beeld met alle instellingen voor de installatie.

Algemeen

Onder deze sectie bepaalt u de algemene instellingen.

Standaard wordt WordPress in de hoofdmap geïnstalleerd van uw domeinnaam. U kunt ook een submap opgeven bij Zoekpad van installatie.

U kunt een titel opgeven bij Titel van website. U kunt dit altijd later nog wijzigen.

Bij Plugin- of themaset kunt u een aantal standaard opties kiezen, zoals JetPack. Kiest u niets, dan zal WordPress worden geïnstalleerd met het standaard WordPress thema. U kunt dit in een later stadium wijzigen.

Verder bepaalt u bij Taal van de website de taal van uw installatie en u kunt ook nog een keuze maken in de gewenste versie. Kies bij voorkeur de laatste versie.

WordPress beheerder

Hier bepaalt u de gebruikersnaam en het wachtwoord om in te loggen op uw site. Bewaar deze gegevens op een veilige plek.

Database

De toolkit maakt automatisch een database voor u aan. Onder het tabblad Database kunt u de instellingen zien en optioneel aanpassen.

Instellingen automatische updates

Hier kunt u aangeven of de WordPress Toolkit automatisch updates mag uitvoeren als deze beschikbaar komen. Kies in ieder geval bij WordPress voor de standaard optie Ja, maar alleen kleine (beveilgings)updates. Hierdoor zal WordPress automatisch worden bijgewerkt als er een beveiligingsupdate is.

Bepaal uw gewenste instellingen en klik op Installeren.

wordpress installeren via de WordPress Toolkit

Hierna start direct de installatie. Rechtsonder in beeld ziet u de voortgangsbalk:

wordpress toolkit

Stap 5

U krijgt vervolgens de vraag of u plugins wilt installeren. Plugins zijn uitbreidingen waarmee u de mmogelijkheden van WordPress kunt vergroten. Denk eenk een fotoboek, een slider, tools voor zoekmachine optimalisatie, etc. Kies voor Plugins installeren als u dit nu wilt doen, of sla deze stap over met Nee, bedankt.

Plugins

Stap 6

Hierna is uw website geïnstalleerd en klaar om verder aangepast te worden. U vindt deze nu terug onder de knop WordPress.

Uw websites

U kunt nu uw website bekijken via de link die u bij stap 4 heeft opgegeven. Inloggen op de backend doet u met de url van uw site gevolgd door /wp-admin/. Is uw domeinnaam https://www.website.nl/ dan logt u in met https://www.website.nl/wp-admin/

U heeft daarbij de loginnaam en het wachtwoord nodig die u ook in stap 4 heeft opgegeven.