Hoe wijzig ik de nameservers van mijn domeinnaam bij DeHeeg?

Via de mijn.deheeg.nl kan je de nameservers van je domeinnaam wijzigen. Op deze pagina laten wij je zien hoe je dat doet.

Stap 1

Log in op je account

Stap 2

Klik in de linker kolom op de link Beheren. Rechts verschijnt nu een overzicht met je domeinnamen. Klik op de link Beheer achter de domeinnaam waarvan je de nameservers wilt wijzigen.

Klik op beheren

Stap 3

Klik in het nieuwe venster op het tabblad Domeinnaam.

Selecteer tabblad domeinnaam

Stap 4

Onder de sectie DNS beheer zie je de actuele nameservers. Klik op de knop Wijzigen om deze instelling aan te passen.

Wijzigen-knop

Stap 5

Je hebt twee mogelijkheden:

Schuifje AAN: Gebruik aangeleverde nameservers (standaard nameservers van DeHeeg)

Schuifje UIT: Gebruik externe nameservers (er verschijnen invulvelden voor de externe nameservers die je wilt gebruiken)

Nadat je de nameserver hebt gewijzigd, klik je op de knop Bewaar onderaan. De wijziging wordt direct uitgevoerd.

Nameservers instellen

Stap 6 (indien gebruik externe nameservers)

Als je bij de vorige stap ervoor hebt gekozen om externe nameservers te gebruiken, let er dan na de wijziging op dat  DNSSEC uit staat, anders zal dit problemen geven met de bereikbaarheid van je domeinnaam.

DNSSEC uitzetten