Hoe maak ik een domein-alias aan bij Realhosting?

Je kunt een onbeperkt aantal extra domeinnamen toevoegen aan je hostingpakket. Op deze manier verwijs je een extra domeinnaam naar je hoofd-website.

Daarnaast is je website op meerdere domeinnamen bereikbaar. Als je een domein-alias toevoegt, krijgt iedereen in het hoofddomein ook een e-mail adres in het domein-alias. Wanneer je bijvoorbeeld het domein alias.nl toevoegt als domein-alias aan je hoofd-website website.nl dan krijgen jan@website.nl ook een e-mail adres in jan@alias.nl. Dit is automatisch voor alle e-mailadressen. E-mail die wordt verzonden naar een van beide adressen van een gebruiker wordt bezorgd in hetzelfde postvak IN.

Een domein-alias is ideaal als je meerdere domeinnamen naar dezelfde website wilt laten verwijzen en e-mail wilt ontvangen. Zo kan je bijvoorbeeld de .nl – en .eu-variant van een domeinnaam als alias toevoegen aan je hostingpakket.

Hieronder leggen we uit hoe je in ons controle paneel een domein-alias kan aanmaken of reeds aangemaakte domein-aliassen beheren.

1. Log in op het controle paneel

Ga naar http://mijn.yourhosting.nl en log in op Plesk.

2. Maak de domein-alias aan

In Plesk klik je op de knop Domeinalias toevoegen.

Domeinalias toevoegen

Vervolgens maak je de gewenste domein-alias aan en klik je op OK.

Domeinalias toevoegen in Plesk

3. Voeg de DNS records toe

Standaard voegt ons systeem geen DNS records toe aan de domein-alias. Je dient er dus zelf voor te zorgen dat de domein-alias dezelfde DNS records krijgt als het hoofddomein.

4. Vraag ons om het domein aan het spamfilter toe te voegen

Na het toevoegen van de domeinalias in Plesk moet je ons vragen deze domeinalias ook aan het spamfilter toe te voegen als je ook wilt dat je e-mail op het alias domein kunt ontvangen.

Vermeld hierbij altijd de hoofddomeinnaam en de domeinnaamalias.


L
Lucie is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.