Back-ups beheren bij De Heeg

Als je een hostingpakket hebt bij ons kun je backups daarvan beheren en terugplaatsen. Wij maken elke nacht een backup van je website, databases en mail. Je kunt deze zelf terugzetten via Plesk. In deze handleiding laten we zien hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Bestanden terugzetten

Stap 1: Log op je klantomgeving;

Stap 2: Ga naar Plesk;

Stap 3: Klik links op Websites & domeinen en op de gewenste domeinnaam;

Stap 4: Klik rechts op Acronis Backup.

Een back-up terugzetten

Stap 5: Klik op de titel van een back-up om de details op te vragen.

Back-up terugzetten

Stap 6: Je ziet de inhoud van de back-up. Afhankelijk van je configuratie zie je:

• Bestanden
  • E-mail (postvakken)
  • Databases

Stap 7: Klik op het gewenste onderdeel. In dit voorbeeld gaan we bestanden terugzetten. Klik daarvoor op Bestanden.

Back-up terugzetten

Stap 8: Selecteer de bestanden of mappen die je terug wilt zetten. en klik op Terugplaatsen;

NB: Wil je de bestanden downloaden naar je computer klik dan op Downloaden.

Back-up terugzetten

Stap 9: Vink de optie aan:  Verwijder alle bestanden in de oorspronkelijke locatie die later dan de reservekopie zijn aangemaakt;

Stap 10: Klik op Terugplaatsen;

NB: Dubbele bestanden worden overschreven.

Bestanden verwijderen

E-mail terugzetten

In Stap 6 van de bovenstaande instructie kun je kiezen voor Postvakken. Je kunt alleen je complete mailbox terugzetten.

• Selecteer je mailbox en klik op Terugplaatsen.

Let op: alle mail die is binnengekomen ná het maken van de back-up wordt overschreven en gaat dus verloren. Wil je die mail bewaren maak dan eerst een kopie.

evsZCGuHEc9FAQQhrgwzffjhqoIG-zxkUw

Database terugzetten

In Stap 6 van de bovenstaande instructie kun je kiezen voor Databases. Je kunt alleen een complete database terugzetten.

• Selecteer de gewenste database en klik op Terugplaatsen.

Let op: alle mutaties in de database ná het maken van de back-up gaan verloren. Dit kunnen bestellingen in een webshop zijn of berichten in een blog.  Maak dus eerst een export van die data.

Database terugzetten