Aan de slag met F‑Secure Antivirus op Windows

In dit artikel leggen we uit hoe je de F-Secure Antivirus software op een Windows computer kan installeren.

Inhoudsopgave

Allereerst is het wel goed om te weten dat je gebruikersgegevens nodig hebt om met dit artikel aan de slag te kunnen gaan, welke je van ons krijgt zodra je F-Secure Antivirus bij ons afneemt.

Stap 1: De voorbereiding

Je hebt inmiddels een bestelling geplaatst en hebt daarom het F-Secure Antivirus product bij Argeweb. Ook heb je naar aanleiding van deze bestelling een mail gekregen met de gebruikersgegevens. Deze gebruikersgegevens zijn nodig om op het My F-Secure portaal in te loggen.

Je kunt dit portaal vinden door op deze link te klikken.

Ben je de gebruikersgegevens kwijt? Dan kun je deze eenvoudig resetten met de knop Uw wachtwoord vergeten.

Stap 2: Download F-Secure Antivirus (SAFE)

Je bent inmiddels ingelogd op het My F-Secure portaal. Vanaf deze plek gaan we het product SAFE installeren. Deze bevat naast F-Secure Antivirus ook mogelijkheden om online winkelen en bankieren te beschermen. Klik op de blauwe Install SAFE knop.

Het scherm dat je nu te zien krijgt vraagt je om een apparaat toe te voegen. Voeg het apparaat waar je de software op wilt installeren toe door op de knop Add device te klikken.

Graphical user interface, application

Description automatically generated

Vervolgens wordt de vraag gesteld wiens apparaat je wilt beschermen. Hier kun je kiezen voor een eigen apparaat, die van jouw kind of een apparaat van iemand anders. Selecteer de gewenste optie en klik vervolgens op Continue. Bij het schrijven van dit artikel hebben wij voor my device gekozen.

Je zal nu moeten kiezen wat voor apparaat je wilt beschermen. Bij het schrijven van dit artikel hebben wij gekozen voor Windows en klikken wij dus op de knop Download for Windows. Selecteer je een ander apparaat? Dan zal op de knop continue moeten klikken het proces dat dan volgt moeten doorlopen.

Graphical user interface, application, Teams

Description automatically generated

F-Secure SAFE wordt nu gedownload. Is dit voltooid? Voer het bestand dan uit om de installatie te starten.

Stap 3: Installeer F-Secure Antivirus (SAFE)

Windows zal nu een pop-up laten zien waarop gevraagd wordt om toestemming om het bestand uit te voeren. Klik op Uitvoeren om toestemming te geven en hiermee het F-Secure installatiebestand te starten.

Je krijgt nu een scherm te zien waarin de installatie van F-Secure SAFE aangekondigd wordt. Klik op Accepteren en doorgaan om door te gaan naar het installatieproces.

Graphical user interface, application

Description automatically generated

Het F-Secure installatieproces zal enkele checks doen op de computer om te controleren of alles in orde is en hierna direct de installatie van de software zelf starten. Je hoeft tijdens dit proces verder niks te doen. In de meeste gevallen duurt het totale proces niet langer dan 1 minuut.

Zodra de installatie is voltooid zal het installatiebestand zichzelf automatisch afsluiten en opent een nieuw scherm van F-Secure SAFE. Op dit scherm kun je simpelweg op Doorgaan klikken.

Graphical user interface, text, application

Description automatically generated

Je zult nu een scherm te zien krijgen waarop 'even geduld' staat. Dit duurt over het algemeen enkele seconden. Hierna krijg je automatisch een nieuw scherm te zien waarop staat dat je wordt beschermd.

Graphical user interface, application, website

Description automatically generated

F-Secure SAFE, en hiermee F-Secure Antivirus is nu geïnstalleerd. Het apparaat waarop je de software hebt geïnstalleerd is hiermee beschermd!