Webmail applicatie instellen in Plesk bij Argeweb

Plesk heeft de mogelijkheid om een webmail applicatie te gebruiken voor e-mailaccounts welke u beheert op uw VPS. U kunt een webmail applicatie instellen binnen Plesk door de volgende stappen te volgen:

U logt in op uw Plesk panel, vervolgens gaat u naar 'Mail'.

VrB3J2MFVVAzZiPSz8TWN-tMWkKcoU-4vQ

U kunt daarna naar ‘Change Settings’ gaan.

32tyTzkEf09Eo3zAC63_-OXC7bqj3Ht3Uw

U krijgt de volgende opties in beeld:

YV_grAXwaUiO6UxdYV0aiOy2K60YwvU96w

Op deze pagina kunt u een webmail applicatie kiezen.

Nadat u deze stappen heeft doorlopen, dient er een DNS record in de DNS van het betreffende domein aangemaakt te worden en deze ziet er als volgt uit:

Subdomein: webmail

Type: A

Prio: Geen

TTL: 617

Adres: Het IP-adres van uw VPS

IHJHROKH0IzTjCdh7QA8rZpNfu7s8tBmMQ

Zodra u dit record heeft toegevoegd, kunt u de webmail te benaderen via de volgende URL http://webmail.uwdomennaam.nl.

Aangezien wij als voorbeeld domein 'argewebdemo.nl' gebruikt hebben, zal de URL er als volgt uitzien: http://webmail.argewebdemo.nl