Argeweb - Subdomein maken in Plesk

Een subdomein is het gedeelte van het adres dat voor uw domeinnaam kan staan (wat in de meeste gevallen www is). Een webadres met een subdomein kan er bijvoorbeeld als volgt uit zien: http://subdomein.domeinnaam.nl.

Voor het maken van een subdomein kunt u de volgende stappen volgen.

U kunt inloggen in het Plesk Panel en gaan naar 'Websites & Domains'.

8HJPYdqNe2nsRYpWnmgqCzhL4aBhv_YHqQ

U kunt onderaan de pagina op 'Add New Subdomain' klikken.

IvzutdqfBlMQiIAI-Pl2o-n07NBE0QSb_Q

U krijgt vervolgens de mogelijk om naam van het subdomein toe te voegen. Indien u een Wildcard record wilt toevoegen kunt u hier een '*' (sterretje) plaatsen.

De 'Document root' is de map waarin u de websitebestanden dient te plaatsen van het subdomein:

0YJEPgOPJuYBZuW0fFuyVcsnaUVr5Rv5aw

Om de wijzigingen op te slaan dient u op 'Ok' te klikken.