Subdomein maken in Plesk bij Argeweb

Een subdomein is het gedeelte van het adres dat voor je domeinnaam staat. Een webadres met een subdomein kan er bijvoorbeeld als volgt uit zien: subdomein.domeinnaam.nl.

Stappenplan

Voor het maken van een subdomein kun je deze stappen volgen.

1. Log op in Plesk en ga naar Websites & Domains;

Screenshot uit Plesk: de muiswijzer staat op Websites & Domains

2. Klik onderaan de pagina op Add New Subdomain;

Screenshot uit Plesk. De muiswijzer staat op de optie Add New Subdomain.

3. Je kunt nu de naam van het subdomein toevoegen. Als je een Wildcard record wilt toevoegen plaats je hier een * (sterretje). De Document root is de map waarin de websitebestanden van het subdomein staan.Screenshot uit Plesk. We zien een scherm waar een nieuwe subdomeinnaam kan worden toegevoegd.

4. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.