SSL bij Argeweb activeren op je website

Je kunt je website bij Argeweb beveiligen met een SSL certificaat. Nadat het certificaat besteld en geïnstalleerd is, kan het zijn dat je website nog niet met https wordt opgeroepen. Dit stel je in op je website zelf. In deze handleiding bespreken we hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

WordPress

Je kunt de plugin Really Simple SSL installeren om WordPress via SSL te laten verlopen. Onder Instellingen binnen het dashboard kun je vervolgens onder SSL de optie inschakelen.

Als je deze stappen doorloopt wordt de website via een beveiligde verbinding opgezet.

pmFPhnkmtbxtu9dElSBrIBAzfznSYPucgQ

Joomla!

Instellen van SSL in Joomla kan met een aanpassing in de  server configuratie.

1. Log in op je website;
  2. Ga naar Configuration en dan naar Global;
  3. Selecteer Server;
  4. Kies voor Force SSL.

heqc27p6QoCFi0lEhQxeK8dMoVXSldZA8wQ1qzh23Vr__wN1_d1MR7pS6a-lMf2-5UDg

89BwsDPNyv4smH6I1dmGAx1X4Fn1MWcV7g

-4fWiUzzPaAL3LQ6A0s5IEmxkpBu-A9bjw

Bezoeker worden nu altijd doorgestuurd naar de beveiligde omgeving met https.

Ander CMS

Als je geen gebruik maakt van WordPress of Joomla dan kun je via het .htaccess-bestand https forceren. Voeg de volgende regels toe aan het htaccess:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC]
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
</IfModule>

Voeg in het index.php bestand het volgende toe:

if (isset($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_PROTO"] ) && "https" == $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_PROTO"] ) {
$_SERVER["HTTPS"] = "on";