Mailinstellingen van Vevida wijzigen in Outlook

Heb je een mailadres van Vevida toegevoegd in Outlook? Dan kun je de gegevens hiervan ook aanpassen. In dit artikel leggen we uit hoe dat gaat.

Inhoudsopgave

Accountinstellingen

• Open Outlook;
  • Ga naar Bestand en dan Accountinstellingen;

• Kies Profielen beheren;

E-mailaccounts

• Klik op E-mailaccounts;

• Selecteer het e-mailadres dat je wilt wijzigen;
  • Klik op Wijzigen;
  • Achter het emailadres zie je welke verbinding wordt gebruikt;
  • Je kunt kiezen voor POP3 of IMAP. We bespreken ze allebei.

Instellingen voor POP3

• NB: We adviseren om IMAP te gebruiken;
  • Bij POP worden de mails van onze server gehaald;
  • Als je toch POP wilt gebruiken noteer dan deze gegevens:

• Vul de gegevens in zoals in de afbeelding;
  • Klik aan de rechterkant op Meer instellingen;
  • Op het tabblad Uitgaande server vul je in dat de uitgaande server (SMTP) gebruik maakt van authenticatie;
  • Vink aan dat hierbij dezelfde gegevens als de inkomende server gebruikt kunnen worden.

• Ga naar het tabblad Geavanceerd;
  • Vul de gegevens in zoals in de afbeelding hieronder;

• Klik op OK
  • Kies voor Volgende;
  • Outlook zal de instellingen testen;
  • Nadat deze test afgerond is klik je op Sluiten.

IMAP

• Voor een IMAP verbinding neem je de gegevens over zoals in onderstaande screenshot:

• Klik rechts op Meer instellingen;
  • Ga naar jet het tabblad Uitgaande server;
  • Vink aan dat de uitgaande server (SMTP) gebruik maakt van authenticatie;
  • Hierbij kunnen dezelfde gegevens als voor de inkomende server gebruikt worden.

• Ga naar het tabblad Geavanceerd;
  • Vul de gegevens in zoals op de onderste afbeelding:

• Klik op OK
  • Kies Volgende;
  • Outlook zal de instellingen testen;
  • Nadat deze test afgerond is klik je op Sluiten.